joi, 29 mai 2008

Directiva Spartana


Excesul de benzi rulante, lifturi si autovehicule dauneaza grav sanatatii!

Aceasta este doar o recomandare, pentru manifestari neplacute adresati-va instructorului de fitness si culturism.

Incredibil cati indivizi motiveaza lipsa antrenamentelor pentru lucruri de genul:

-nu am timp liber
-nu am dispozitia necesara

Astea sunt scuze, pentru orice problema ai cel putin doua solutii.
Ok, sa zicem ca nu trebuie sa frecventezi salile in cautarea antrenamentul, dar te-ai gandit vreodata sa il cauti in mediul inconjurator in timp ce faci ceea ce presupunem ca iti ocupa timpul necesar ?

Parerea mea personala este ca omul se invata cel mai usor sa fie comod si mult mai greu pentru efort. In fiecare zi ma amuz cum zeci de persoane se ingramadesc in formatiune tip "V" in fata scarilor rulante, intr-un spectacol de imbranciri, coate si priviri calde, uneori fiind nevoiti sa astepte chiar si 1 minut pentru a putea gasi un loc pe o treapta a scarii.
Este evident ca urcatul pe trepte nu este o solutie fiind exclusa din start.
Banuiesc ca este mai usor ca un mastodont mecanic sa iti puna in miscare micul organism decat tu cu micul tau organism sa escaladezi un mastodont.

Majoritatea lor parcurg distante mari casa-job-casa in timpul carora pot face miscare suficienta cat sa asigure un minim necesar de efort fizic, ce impreuna cu o alimentatie corespunzatoare, hai sa zicem ca ar da niste rezultate minime. Eu sunt optimist, poate ar trebui sa fi si tu. Mergi pe jos mai des, abandoneaza scarile rulante, spune nu liftului, lasa masina mai des acasa pentru binele tau si al mediului. Nimanui nu ii pasa de natura, este cat se poate de clar cel putin in tara noastra, dar daca pentru asta nu iti pasa incearca macar atunci sa o faci pentru binele tau.

Judecand dupa modul in care majoritatea indivizilor arata si se poarta inclin sa cred ca multi nu au respect nici macar pentru ei. Romanul a abordat un comportament de genul "ma duc pana la coltz sa cumpar paine, iau masina cu mine" de aici trafic incredibil pe strazi, totul intr-un decor presarat cu praf, fum si nervi.

De unde si pana unde rusinea sa mergi pe jos sau cu bicicleta ? Daca tot te vaiti ca nu ai timp sa treci pe la sala sau sa iesi la o alergare prin parc, de ce nu te gandesti sa nu mai folosesti banda rulanta la metrou sau oridune ai optiunea de a o trisa, liftul in blocul tau si in loc sa mergi cu mijlocul de transport in comun o statie sau doua, de ce nu mergi pe jos?

Am de parcurs aproape doua statii de masina de acasa la sala si ghice ce, merg pe jos atat la plecare cat si la intoarcere.

Atentiune: Sa fi comod in activitatile fizice poate dauna corpului. Misca-te!

Melodia saptamanii: Wu Tang Clan - Gravel Pit

joi, 22 mai 2008

Cine sunt ? Un ...


sportiv, caut sa imi extind limitele fizice prin exercitiile la care imi supun corpul si mai ales organismul;

soldat, lupt pentru o conditie mai buna si pentru supravietuire intr-o societate construia sa exploateze;

activist, lupt pentru drepturile oamenilor si ale animalelor ce nu se pot apara;

montaniard, admir natura de la cele mai inalte nivele si nu ma limitez cu o experienta vazuta doar din orasele de la baza acestora;

ecologist, respect parcurile naturale cu plantele, copacii si fiintele ce le populeaza si ma implic in pastrarea acestora in cadrul care le caracterizeaza;

tactician, caut in fiecare zi provocari si imi place sa le depasesc in moduri diferite;

justitiar, nu suport escrocheria si coruptia, ce au ciuruit sistemul;

patriot, imi iubesc tara, respect veteranii de razboi si simbolurile nationale si nu ezit sa atac pe toti cei care imi jignesc compatriotii;

psiholog, patrund in mintea oamenilor in incercarea de a sesiza gandul din spatele vorbelor;

analist, genul 360 grade ce intra intr-o incapere si observa imediat anumite detalii precum si indivizii din jurul lor;

compozitor, imi place sa scriu si o fac in diferite moduri si scopuri aproape zilnic;

mic nutritionist, mi-am studiat, imi studiez si voi studia ce folosesc in alimentatia mea si in masura in care sunt uneori imi permit sa mai dau si sfaturi;

gurmand, ador mancarea si imi place sa imi diversific/extind meniul zilnic;

prieten, pe care te poti baza, intr-o lume in care neseriozitatea face ravagii;

receptiv, sunt gata sa ascult orice sfat dat cu intentie buna si consider ca zilnic inveti cate ceva;

cinstit, urasc arogantii si indivizii a caror actiune se rezuma doar la vorbe;

veteran, incerc sa impart cu ceilalti experientele mele si am o problema cu cei care isi masoara vechimea in aroganta;

tenace, respect opinii si decizii la care imi rezerv insa si parerile personale

sarmant, iubesc femeile si imi place sa le fac sa se simta protejate, iubite si nu in ultimul rand sa se simta cu adevarat femei;

lunetist, aleg, tintesc si trag acolo unde ma indreamna propriile mele dorinte si nu imi place sa dau nimanui socoteala pentru ele;

navigator, stiu exact ceea ce fac si unde vreau sa ajung;

inginer, planurile mele sunt formate mereu din schite;

empatic, identific emotii;

perseverent, intr-o zi voi reusi;

rebel, imi place sa zgudui sisteme invechite si sa fac loc noului;

barbat, daca si tu esti unul, nu incerca sa te f#%i cu mine!

EXIT

Melodia saptamanii: Dilated Peoples-Target Practice

vineri, 16 mai 2008

Suneti penibili!



O dimineata surprinzator de calda si un soare care imi deranjeaza destul mult ochii, ce au reusit sa stea inchisi in decursul noptii trecute decat 6-7 ore dupa calculele mele.
In clasica trecere in drum spre birou pe langa ambasada USA observ un sir indian consistent de indivizi, mult mai mare decat in zilele obisnuite, majoritatea sunt studenti probabil, mai mult ca sigur carne de tun pentru campaniile larg mediatizate "Shut up and work" pardon "Work and travel".

Ajuns in dreptul a ceea ce parea capatul coloanei observ un individ in uniforma ce imita costumul de politist american, cu o nuanta de albastru inchis si insigna la vedere. Postat intr-o pozitie de super soldat urla de atrage atentia tuturor persoanelor aflate atat in trecere aleatoriu cat si a oilor aflate in sirul descris mai sus:

"Vreaaau sa va vad pe 3 randuuuuri!" "Vreaaau sa va vad pe 3 randuuuuri!"

Raman surprins de modul in care toate oile din sirul respectiv se imping cu disperare una intr-alta incercand sa implineasca dorinta rigurosului gardian, atat de insistenti incat unii dintre ei aproape sunt striviti de gardul ambasadei de catre cei din margine care nu vor sa faca parte din randul 4, pedeapsa care le-ar aduce probabil anihilarea din randul "norocosilor" care peste o luna vor spala wc-urile in parcurile de distractie americane sau vor praji cartofi la o taraba sperand la visul american alaturi de alte cateva zeci de mii de emigranti intrati in tara prin tot felul de mijloace dubioase. Pentru asta va lasati jigniti cretinilor ?

In cazul in care nu stiati suntem printre tarile cu cea mai mare criza de personal din Europa. In loc sa va puneti bazele unei cariere in Romania preferati sa spalati pe jos in cazinourile americane ? Credeti ca vreun angajat serios din tara noastra va sari de pe scaunul sau de angajator cand va observa pe CV-ul vostru ca ati participat la Work and travel peste ocean ?
Va inselati amarnic cu A de la America!

Cunostiintele voastre de limba engleza nu vor fi cu mult peste nivelul celor care raman aici. Daca unii au distrus tara asta este de datoria noastra sa o reconstruim, asa cum au facut si nemtii dupa ambele razboaie mondiale. Nu tin minte sa fi vazut straini care si-au parasit tarile la greu, cu exceptia babuinilor din tarile Europei de Sud Est si a tarilor Asiatice sau Africane poate.

"Daca nu va vad pe 3 randuri nu mai intrati niciodataaaaa!" urla aratarea aceea ridicola in costum de politist american, nascut si crescut insa pe plaiuri mioritice pe ciorba de cartofi. Imi dau seama dupa cum arata ca e doar un alt parvenit ajuns cu pile sa pazeasca "cel mai important obiectiv" din Bucuresti, care odata separat de turma lui clasica, isi cauta suprematia asupra unor biete oi de care mi-e rusine ca sunt romani. Inaltimea lui este mult prea mica pentru a fi acceptat cu acte in regula la paza unui astfel de obiectiv, din nou traiasca pilele. Sunt curios daca libidinosul asta ar avea tot atata tupeu si in fata unui grup nervos de insurgenti pe o strada din Bagdad.

Ma opresc cateva secunde exact intre el si cei din partea din fata a randului, ma uit scarbit si cu greu ma abtin sa nu il pocnesc. Se uita la mine si aproape ca pentru cateva secunde schimbam priviri, ma intorc catre cei din fata randului care se uita mirati si simt cumplita nevoie sa ii flegmez cu aceeasi sila cu care scuip toti pupincuristi astia ordinari care ingenuncheaza in fata strainilor ce poposesc aici cu zambete in spatele carora ascund interese meschine. Am plecat cu pasi marunti aruncand aceleasi priviri scarbite catre cioban si oile lui.

Stimata ambasada americana, stimate gardian, ma adresez voua in limba romana, daca vreti sa intelegeti ce spun invatati limba romana pentru ca sunteti pe pamantul meu si al semenilor mei. Ne-am castigat dreptul prin tributuri grele de sange in toate razboaiele in care ne-ati impins voi puterile gigantice ale planetei si in care stramosii mei au mancat fier cu moarte. Cum va permiteti sa ne aliniati in fata ambasadei voastre ca pe niste oi ordinare, cand suntem aliatii vostri egali si membri ai Uniuni Europene ? De ce aveti impresia ca fara voi nu putem reusi ? Pentru ca asta ne-ati turnat in urechi pana am ajuns si noi sa credem ?

Ma f*t pe statele voastre unite!

Stimati romani, cat timp mai aveti de gand sa stati in genunchi ca niste sclavi moderni si epuizati ? Cat timp o sa mai credeti ca nu veti reusi in viata decat inrosind cu saruturi funduri grase de exploatatori ? Cand aveti de gand sa va impuneti in fata strainilor si sa le aratati ca mai curge in sangele vostru si putina demnitate?

Mi-e scarba de voi penibililor ce sunteti!

P.S. un articol din Spania prezinta un magazin ce a postat la intrare un afis pe care scria: "Accesul interzis cainilor si romanilor".

In cazul in care ati uitat cum ne-am castigat dreptul de a fi respectati, acordati cateva minute pentru a asculta doua melodii socante:

SDST-Scrisoare de pe front

SDST-Ingeri deasupra Romaniei

miercuri, 14 mai 2008

Cercul


Ador mancarea si in special procesul transpunerii ei din farfurie in stomac.

Ca practicant de sport sunt constient de importanta capitolului alimentatie. Este un proces continuu, un cerc sau mai bine spus un ceas, in centrul caruia te afli si caruia la anumite intervale de timp trebuie sa ii platesti tributul. In momentul in care plasezi antrementele in topul prioritatilor tale ajungi sa acorzi o importanta deosebita si altor cateva elemente ce deriva din notiunea de antrenament, cum ar fi alimentatia, recuperarea si de ce nu studiul.

Ai auzit probabil inca de la primele discutii cu indivizi din sala recomandari de genul "mananca mult si bine". Corect, cam asa ceva. Depinde insa ce urmaresti si cel mai important, ce iti permite organismul. Din discutiile personale am observat ca pe primul loc sa afla in general masivitatea. Multi indivizi vor sa fie doar " mai mari" decat la nivelul actual. Ciudat insa am intalnit foarte putina lume care sa spuna ca vrea doar tonus, intretinere sau pur si simplu sanatate. Pentru multi fiarele nu sunt sanatate ci doar masa si muschi. Nefiind constienti de asta cauta mijloace cu care sa atinga scopul afectand exact ceea ce eu numesc de fapt "coloana vertebrala a omului" ... sanatatea.

"Mic dejun de rege, pranz de print si cina de cersetor." ... daca esti sedentar.

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei pentru mine, pe care o savurez tot timpul cu aceeasi maxima placere. Placere de care le privez uneori pe celelalte mese din timpul zilei. Organismul meu imi ofera o stare de usoara flamanzire, dupa o noapte in care a stors tot ce a putut gasi in tubul digestiv pentru a se reface.

Sunt un mare amator de cereale cu lapte. Amestec cerealele simple din porumb cu doua masuri de concentrat proteic (aroma de ciocolata) cu cateva masuri de fulgi de ovaz si O banana taiata bucati si incep festinul. De asemenea este singura masa la care meniul contine zilnic aproape aceleasi elemente. Pentru restul meselor ador combinatia de carne pui, peste, vita si vegetale gen cartofi, fasole, orez, pe care le combin in tot felul de meniuri din care evit per ansamblu prepararea in forma prajita. La loc de cinste de asemenea oua si in special albusurile lui, branzeturi, lactate, seminte din tot felul de plante ale pamantului si binenteles fructele. Un fruct proaspat si sanatos aduce un aport de componente esentiale in organismul tau si de multe ori imi vars supararea acumulata de pe urma poftei de dulciuri pe ele. Shake-ul de suplimente este esential oricariu sportiv, nu m-am lamurit inca daca ar fi o exceptie incepatorii care nu sunt familiarizati cu exercitiile.

Personal prefer sa apelez la produsele unei firme romanesti care ofera un raport pret/calitate/cantitate pe care eu l-am considerat acceptabil. Intotdeauna cand apelezi la suplimente adu-ti aminte sa nu faci compromisuri si asta deoarece sunt doua companii care produc suplimente foarte ieftine pe piata romaneasca si de pe urma carora tot ce vei avea umflat in organismul tau va fi stomacul si nu cred ca ti-ar face placere sa stai balonat culmea, de dragul sanatatii. Partea buna cand urmezi o alimentatie controlata este ca iti permiti si mici "evadari in taramul celor dulci". De multe ori cand pun mana pe o prajitura ma gandesc sadic la antrenamentul intensiv pe care il voi purta cu prima ocazie.

Controleaza-ti alimentatia si iti vei controla sanatatea.

marți, 6 mai 2008

Abator


Gata, a mai trecut o sarbatoare si o mini vacanta de 1 Mai peste noi ... si au ramas urmele negative, atat in corpul Terrei cat si in organismele noastre, sau mai bine zis ale lor.
Omul de rand revine in clasic dupa ce o scurta perioada de timp a pasit prin ridicol. Am observat cum societatea romaneasca este inghitita de un monstru venit din occident, un mamifer capitalist denumit marketing. Oamenii nu mai primesc sarbatoarea pentru caracterul ei crestin si spiritual, ci pentru a trandavii in zilele cand normal ar fi trebuit sa fie la job, a se indopa intr-un ritm care ma duce cu gandul la salbatici care nu au vazut in existenta lor carne, pentru a face cumparaturi in cantitati industriale din care o parte vor ajunge la gunoi si pentru a distruge natura prin nesimtirea lor colosala, devenita caracteristica romanului.

De unde provine demonstratia asta de prost gust numita gratar cu manele in boxe la aer liber si cum a reusit sa intre in sangele atator cretini care si-au rezumat sarbatorirea unor evenimente speciale sau a weekend-urilor in general ... la asta ?

Nu cred ca oamenii astia sarbatoresc unul dintre cele mai importante evenimente din istoria religiei, pentru ca refuz sa cred ca un om cu o buna conduita morala poate considera ca cinsteste cumva acest eveniment indopandu-se ca un evadat din lagar cu kilograme intregi de carne si produse din carne, stropite cu alcool in abundenta.

OK, iubesc natura si iesirile pe munte si in aer liber in general, le consider o sursa excelenta pentru dezintoxicarea mentala si tonifierea organismului. Dar de aici pana la a considera ca iti faci un bine si de fapt desavarsesti un act care iti umple organismul cu toxine si in urma caruia te resimti, este o cale lunga numita pe care nu sunt sigur in ce trebuie masurata, in unitati de inconstienta sau in masuri de nesimtire.

Pe drumul catre litoral, acelasi peisaj, mai ales ca am plecat din Bucuresti in dimineata de 1 Mai. Atat pe stanga cat si pe dreapta drumului, unde vedeai un colt de verdeata si eventual copaci, un nor de fum plutea deasupra acestora.
La tv subiectul a fost intens savurat de reporteri care au intervievat inclusiv un grup de cativa tineri inarmati cu baxuri de bere si mititei, cutii intregi de pulpe de pui, mi se pare incredibil, cat naiba poti manca si sa te si simti bine facand asta?

Intelege ca nu am nimic cu acei oameni care isi pun gratarul in natura intr-un mod civilizat si in urma carora nu ramane nimic dar procentul acestora este al naibi de redus si asta se vede, aici includ si pantofarii care distrug frumusetea potecilor muntelui cu ambalaje de bere sau dulciuri si pe care ii poti detecta precum si pe unii grataragii, dupa sunetul boxelor.

Nu pot admite frazele astea gen: "Hei, uite un copac, repede sa facem un gratar sub el si sa lasam in jur tone de mizerie!"

O mare parte dintre noi sportivii, imi place sa cred, ca suntem mai disciplinati mai ales ca urmare a diferitelor sporturi pe care le practicam.
Noi, poate mai mult decat altii sau cel putin in procent egal, suntem constienti de importanta alimentatiei pentru desfasurarea unui mod de trai activ si in acelasi timp sanatos, unii dintre noi devenind adevarate enciclopedii alimentare si medicale.

Fiind student la inginerie alimentara am avut ocazia in timpul facultatii sa vizitez cateva abatoare si nu stiu cati dintre cei care isi bat joc de mancare in halul acesta ar rezista macar cateva minute sa vada modul de obtinere al materiei prime, respectiv carnea. Multi dintre cei care am fost acolo am ajuns parca sa apreciem si sa respectam fiecare bucata de carne din farfuria noastra.
Dupa cum spunea un macelar intr-un documentar bine gandit, referitor la meseria lui si perceptia unor indivizi asupra alimentatiei:

"Its a special thing, its about animals beeing sacrificed for humans, we must show some respect".

Arata totusi ... putin respect.

p.s. - 10.000 B.C. sucks!