sâmbătă, 24 iulie 2010

Cazul celor trei pui de pisica

Locul naratiunii: Un drum abandonat. Decor rural.

Subiectul: O masina inmatriculata in Bulgaria, o punga galbena cu un continut misterios, pisica noastra, Marele Arhitect si nu in ultimul rand, eu.

Actiunea: O tentativa banala de absorbire a razelor solare pentru imbunatatirea tenului in timpul unei plimbari obisnuite prin natura se transforma intr-o operatiune de salvare cu repercusiuni filosofice.
Scurt metraj: Eu pe un drum abandonat. Port pantaloni "3 sferturi" iar maieul sta agatat lalai de ei. Verdeata, aerul curat si soarele ce trebuie sa ma bronzeze putin sunt tot ce ma caracterizeaza momentan. De nicaieri apare o masina care la vreo 20 de metri de mine incetineste cat sa arunce o punga galbena pe geam, dupa care dispare in spatele vegetatiei bogate ce inghite drumul care parca nu duce nicaieri. Nimic interesant. Nimic nou. Un alt nesimtiti care arunca gunoiul pe unde il taie mintea. Pasii ma poarta catre zona in care a zburat punga aceia galbena, caci drumul meu, ducea tot pe acolo. Prin vantul timid obosit si el parca de caldura ajung la mine niste sunete subtiri ce ma duc cu gandul la vreo pasare mica. Nimic interesant. Nimic nou.

Continui sa merg. Nu sunt plecat demult dar deja am o senzatie de sete. Sunetul vine din nou purtat de vant de data asta parca multiplicat. Aduce din ce in ce mai bine cu aceleasi sunete care le auzeam cand intram in camera unde pisica din curtea noastra isi adusese pe lume urmasii. Trebuie sa fie o legatura intre punga cea galbena si sunetul acela. Daca este, inseamna ca in punga aia se afla ceva. Ar trebui sa las natura sa-si urmeze cursul mai ales ca sunetele au incetat. Merg mai departe si totusi sunetul revine din nou. Ma opresc si arunc o privire. Nu mai stiu zona unde a fost aruncat "coletul". Ma indrept catre ea, parasesc drumul si ma afund intr-o vegetatie salbatica in care ciulini si tot felul de urzici si plante hidoase mari se agata de picioarele mele.

Incerc sa-mi dau seama de unde vine sunetul, ca sa-i descopar locatia dar nu stiu ce se intampla ca nu se mai aude deloc si deja regret ca nu pot sa ii mai gasesc in amalgamul ala vegetal. Dupa cativa pasi, observ printre niste plante uscate punga. Ma indrept catre ea si o ridic. Incepe sa miste incet ceva inauntru. Este bine stransa la capat si daca este ceva viu inauntru, va muri sufocat sau de foame, caldura, sete. Ma intorc la drum si in timp ce paseam prin plantele acelea obraznice fac o gaura in punga cu degetul aratator. Inauntru se afla un prosop murdar si in cateva secunde, un brat mic si slab iese prin el de parca ar cauta libertatea. Incep sa se agite cand simt mana mea pe punga.

Da, sunt niste pui de pisica, inca nu am desfacut punga pentru ca nu stiu ce sa fac cu ei. Viata este dura, ii pot lasa la loc sa crape fara ca nici cel mai minuscul fir de praf din univers sa fie afectat de asta sau ... le mai pot oferi o sansa. Cred ca totusi cei care nu pot sa lupte, merita sansa ca intr-0 zi sa poata decide pentru destinul lor. Dar astazi sunt cuprins de sentimentul ca ar fi prea tragic, pana si pentru un pui de musca, sa ii fie rupte aripile din prima secunda de viata.

Pisica din curtea noastra are patru pui, sa aibe vreo doua-trei saptamani caci deja cerceteaza timizi mediul apropiat din jurul lor, vazand viata prin niste ochi proaspeti. In curte rup punga si desfac prosopul. Sunt trei pui, atat de mici ca nu au nici macar ochi. Ii voi duce la mama pisica si spre binele lor, sper sa-i accepte. O gasesc tocmai cand servea masa puilor. Ei bine, asta este, hai sa vedem. Ii pun langa ceilalti. In comparatie cu ei, sunt aproape pe jumatate. Pisica nu pare sa aibe nici o problema, ii miroase putin si se aseaza la loc intr-o parte. Puii, se amesteca intre ei. Au devenit frati vitregi.

Intrebari:

Ce cautam eu pe un drum arid la o ora la care majoritatea populatiei cauta umbra si comfortul ? Ce cauta masina la aceiasi ora cu mine pe acelasi drum imbacsit ?
De ce au fost aruncati puii de pisica exact cand eu treceam pe acolo ?
De ce pui de pisica si nu de ... sa zicem, catel sau hamster ?
De ce in acele momente am in curte o pisica ce are pui ce este pe deasupra si dispusa la acceptarea altora ?
Cine a proiectat drumul acela se gandea ca ani de zile mai tarziu mai multe entitati se ciocnesc din intamplare la o distanta de cateva secunde pentru a naste o situatie ?
Ce s-ar fi intamplat daca treceam cinci minute mai devreme sau mai tarziu ?
Ce s-ar fi intamplat daca eu sau soferul respectiv ne nasteam cu o zi sau doua mai devreme/tarziu ?
Ce s-ar fi intamplat daca puii se nasteau cateva ore mai devreme/tarziu ?
Ce s-ar fi intamplat daca nu era drumul acolo ? Ne-am fi intalnit in alta parte ?
Este totul doar o coincidenta sau lucram sub presiunea unor forte ce in anumite momente ne conecteaza perfect in cele mai neobisnuite imprejurari ?
De ce in ziua respectiva nu am putut ajunge pe litoral si am ajuns astfel in compania unui mediu uscat arid ?
Complic lucrurile simple sau le simplific pe cele complicate ?
Si in cele din urma, ce este atat de special la trei pui de pisica pentru care se aliniaza un sir de fapte ? Ca doar nu de ei depinde soarta omenirii in viitorul apropiat.

Intrebare bonus: Care este sensul vietii ?

Nimic interesant. Nimic nou.

marți, 20 iulie 2010

Contact


Se implineste aproape o luna de cand tatonez (la propriu si la figurat) kickboxing-ul.

Gandul ma bantuia demult dar din cauza programului de lucru al fostului job, imi era imposibil sa ajung la timp in sala de antrenamente, diferenta intre sala de culturism si cea de kickbox este ca cea din urma foloseste un program fix, pe cand la fiare poti merge practic la orice ora poftesti in timpul programului. Partea interesanta la un program fix este acea introducere poate chiar subsconstienta a disciplinei, care lipseste la un program fara ceas.

Tot la capitolul disciplina sau mai degraba abordare, este prezenta unor instructori care se ocupa sa-ti prezinte/corecteze miscarile, lucru care in toate salile de fiare in care am fost eu prezent, lipseste cu desavarsire si unde instructorul este un tip platit slab, care citeste plictisit ziarul in spatele barului in timp ce fiecare face prin sala ce-i trece prin cap.

Nu cred ca sunt persoane care nu au auzit de sporturile de contact si ce implica acestea. Aici ca si in sala de fiare, intalnesti nenumarte tipuri de indivizi si te ciocnesti ca peste tot de aceleasi clasice mituri. Daca in general omul de rand scoate un "hmmm" cand vine vorba de sala de culturism, in cazul unui sport de contact totul se rezuma la "no fucking way".

Wait a minute Forrest !

Imagini cu knock-out-uri celebre, care de care mai spectaculoase, condimenteaza teorii de genul iesitului pe targa din sala de antrenament, batut mar sau cel mai des intalnit, celebra spargere a nasului. Poate fi sau nu cazul, dar totul se intampla intr-un mediu organizat in care iti poti da acordul. Prieteniile se pot lega in orice mediu, iar acesta nu face exceptie, oamenii de acolo nu iti sunt dusmani decat in ring iar daca ti-ai facut o idee despre mediul social care predomina salile atunci vei recunoaste asemanarile.

Concentreaza-te tinere Jedi

Oamenii de acolo te vor accepta treptat, pe masura ce iti castigi locul in randul lor, ca si intr-o sala de culturism. Aici, poate mai mult ca in sala de forta, depinzi mai mult de cei din jurul tau, dar ciudat, si mai mult de tine. Poate ca fierul si suplimentele iti pot umfla muschii fara prea mult efort intelectual, insa in cazul sporturilor de contact, vei simti pe pielea ta ce inseamna sa nu te concentrezi. Este un amalgam de alura fizica, tehnica si inteligenta combatanta. Toate ingredientele sportului cu gantere vor fi intalnite si aici, cu diferente in gramaj pentru ca da, sportul de contact in viziunea mea este tot un fel de mancare dar cu un gust diferit.

Si poate ca de aici a si inceput aventura asta. Sunt un tip care trebuie sa ma provoc mereu pentru a merge mai departe. Sunt un izvor marunt ce-si face incapatanat loc printre poalele muntilor si vailor, ghidat de viziunea teritoriilor noi ce se deschid la infinit inaintea ochilor. Am pana la urma un ascendent in varsator.

O saptamana obisnuita de vara arata asa:

Luni-Kickbox
Marti-Fiare
Miercuri-Kickbox
Joi-Fiare
Vineri-Kickbox
Sambata & Duminca-Cocktail/Party/Pool/Chilling/etc.

Momentan timpul si imprejurarile imi sunt favorabile, am sa urmez aceasta cale pana la urmatoarele semnale ale instinctelor. Daca simti nevoia sa mai evadezi din sala de forta, din alt tip de sport, sau vrei sa descoperi o lume dura dar corecta si fascinanta in care ai posibilitatea sa te analizezi mai bine din multe puncte de vedere, poti cauta pe Google o sala in zona ta.

Garda sus!

sâmbătă, 10 iulie 2010

Sange si nisip

"A gladiator does not fear death. He embraces it. Causes it. Fucks it. Every time he enters the arena, he slides his cock into the mouth of the beast." Doctore - Spartacus: Blood and Sand.

Imi place sa ma antrenez si imi place sa fac sex. Nu pot sa spun care dintre cele doua activitati ar primi din partea mea medalia de aur, si care pe cea de argint. Ambele sunt placute, intense, emotionale, competitive, genereaza cantitati inconsumabile de satisfactie intr-un foc infernal in care energia mea fizica si psihica se consuma. Ambele se pot identifica in roluri diferite si cel putin o parte dintre ele dicteaza tonul multor destine.

Poti fi considerat un obsedat daca nu negi importanta acestora, la fel de mult cum nu poti fi cinstit cand spui ca se poate si fara. Elementale mentionate anterior, practicate sanatos aduc beneficii, la fel cum lipsa lor, le deterioreaza. Asa cum multe intamplari din viata mea s-au manifestat printr-un puternic picior in usa casei mele, am primit intamplator serialul Spartacus: Blood and Sand.

Imagini epice pentru reprezentantele sexului frumos

Ma atrag misterele, modul de viata, legendele si urmele civilizatiei antice. Traiesc in prezent cu gandul la viitor incercand sa storc cat mai bine sucul invataturii trecutului. Lumea antica este prezentata fara perdea in Spartacus, mai bine zis pe cat posibil, fara haine. Povestea incepe lent precum un preludiu, cu tatonari si descoperiri, dar se precipita pe parcurs captand diverse ramuri, asa cum actul sexual presupune trecerea lui prin mai multe pozitii de abordare, ca in final sa izbucneasca totul intr-o eruptie de ... sange si nisip.

Povestea nu necesita un final fericit, asa cum in viata chiar si drumul catre implinirea unui scop reprezinta apogeul existential ce trebuie tratat ca atare. Apoi, urmeaza linistea, asa cum somnul se aseaza pe doua trupuri goale imbratisate.

Decorurile sunt simple si placute, jocul actorilor este accentuat si se poate observa dupa fizicurile lor ca si-au luat rolul in serios. Trupuri antice, realiste, poate cu o usoara exceptie la Crixus, muncite, musculatura dezvoltata corespunzator, fara dopaje de ultima ora sau incercari de reprezentare a unor culturisti moderni drept razboinici infometati si brazdati de antrenamentele grele ce pregateau intrarea in arena.

Sexul tare va avea parte de numeroase scene, in care isi poate confirma numele

Daca iti plac scenele de lupta, gladiatorii, oamenii fara inhibitii sau scrupule, nuduri reusite de la Adam si Eva, sexul in slow motion si scenariile bune atunci cu siguranta o sa-ti placa Spartacus: Blood and Sand si vei avea un punct comun cu mine.

Si totusi ... imi place sa ma antrenez si imi place sa fac sex iar misterul ordinii medaliilor voi incerca sa il rezolv prin .. forjarea unui aliaj din cele doua iar medalia rezultata o voi purta la gat cu mandrie.

PS - 13 episoade, fara superstitii.

Trailer.