Un extras din articol:
"Multi producatori de mezeluri au preferat sa scada calitatea alimentelor si nu preturile, pentru a-si pastra volumul vanzarilor si marja de profitabilitate pe perioada crizei, a declarat Sorin Minea, presedintele Romalimenta. "In acest an, toata industria carnii a mers prost. A fost o presiune imensa pe preturi in jos. Preturile in lei au crescut cu cateva procente, dar cresterea a fost aplatizata de discounturile facute catre magazine. Ca sa mearga pe o marja de profit de 4-5%, producatorii ar fi trebuit sa creasca preturile cu 12-18% in acest an, tinand cont si de devalorizarea leului", a spus Sorin Minea, presedintele Romalimenta, federatie care reuneste patronatele din industria alimentara."
Sursa Curierul National
Avand in vedere ca oricum calitatea numai calitate nu este, uite ca trebuiesc facute "sacrificii". Mezelurile sunt probabil campioane in maratonul hranei de slaba calitate. Desi baza lor ar trebui sa formeze (logic) carnea, producatorii au descoperit noi si noi tehnologii de suprimare a acesteia prin adaos generos de diferiti extrasi ai soriciului, apa si multe chimicale menite sa aduca atat aroma cat si un termen de garantie extins.
Dupa ce fac asta cu succes, sa ne anunte ca o vor face si mai agresiv. Trist, pentru amatorii de mezeluri.
PS - Alimentele de calitate expira repede.
PS 2 - Nu consum mezeluri de ani buni de zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu