Ok, nu trebuie sa golesti un portofel sa umpli o masa insa eu ma intreb mai degraba daca as prefera sa o umplu cu celebra "Sunca de Praga". Hai sa va spun care este treaba cu sunca asta si cu alte mezeluri din clasa ei, de genul cremwusti, parizer, carnati, etc.
In primul rand procentul de carne macra este mediocru. Pe vremea cand lucram in productia de astfel de preparate testam nivelul acesteia taind o felie de sunca si analizand atent suprafata. Voi daca nu aveti o astfel de bucata in frigider, puteti da click pe poza de mai sus. Se observa cateva zone de un rosu mai inchis. Doamnelor si domnilor, aceia este carnea!
Restul, o emulsie speciala din sorici cu o textura asemanatoare unui cauciuc moale pe langa care se mai pun fulgi de gheta, apa, chimicale pentru gust de carne acestui amestec ce numai din animale nu provie, E-uri pentru termen de valabilitate respectiv viata lunga pe rafturile hipermarket-urilor pana la sosirea cumparatorilor naivi si lenesi, soia ca sa dai si ceva proteina continutului acesta de "carne chioara", sare sa inghita si mai multa apa si cresterea in greutate la cantar, etc.
Hai sa continuam, dragii mosului.
Cine spune ca un mic dejun sanatos trebuie sa fie scump ?
Oook, nu trebuie sa fie nici asta scump pentru a putea fi hranitor si optim pentru organismul nostru dar, da-ti-ai cu exemplul in cap domnule de la marketing!
Carbohidratele, pardon cerealele sunt depozite de carbohidrati. Adica exact ce nu are nevoie un sedentar, cum prea multi sunt printre noi. Cerealele cu lapte dulce, mi se par o masa prea saraca. Digerate mai rapid, starea de foame apare relativ repede dupa consumul lor, suna cunoscut ? Desigur, mai avem nevoie si de carboooo (iarba) dar mai bine ne orientam catre alte surse, cum ar fi cele din legume.
Carbohidratele, pardon cerealele sunt depozite de carbohidrati. Adica exact ce nu are nevoie un sedentar, cum prea multi sunt printre noi. Cerealele cu lapte dulce, mi se par o masa prea saraca. Digerate mai rapid, starea de foame apare relativ repede dupa consumul lor, suna cunoscut ? Desigur, mai avem nevoie si de carboooo (iarba) dar mai bine ne orientam catre alte surse, cum ar fi cele din legume.
Laptele este ieftin, pentru ca este facut in mare parte din lapte praf si cu multa apa sa iasa producatia cat mai mare. Termenul ala de valabilitate celebru, in urma "tratamentului UHT" chiar doua-trei luni in soare, nu are nici o legatura cu pasteurizarea. Daca omori microbii dintr-un produs nu ii extinzi perioada de valabilitate intr-un mod spectaculos. Traiasca magia E-urilor. Laptele este bun in prima parte a vietii si consumat temperat pe parcusul ei (imi place ultima parte din fraza, ca doar nu o sa consumam si dupa ce murim nu ?)
Este alimentul ce ne face prezentarea cu viata de pe pamant. Sa ne imaginam o introducere "Bebelus, el este laptele ... Lapte, el este bebelus". Orientarea sa se faca mai bine catre produsele din zona rurala si doar de genul lapte batut, sana, chefir, smantana, unt. Fara "pulpe" din fruct in ele. Forma clasica acra la care multi stramba din nas. Mancarurile ce ne fac mai mult bine au in multe cazuri gust mai neplacut si desigur invers in cazul mancarurilor pacatoase.
Este alimentul ce ne face prezentarea cu viata de pe pamant. Sa ne imaginam o introducere "Bebelus, el este laptele ... Lapte, el este bebelus". Orientarea sa se faca mai bine catre produsele din zona rurala si doar de genul lapte batut, sana, chefir, smantana, unt. Fara "pulpe" din fruct in ele. Forma clasica acra la care multi stramba din nas. Mancarurile ce ne fac mai mult bine au in multe cazuri gust mai neplacut si desigur invers in cazul mancarurilor pacatoase.
Cine spune ca atunci gand gatesti pentru doua persone trebuie sa platesti dublu ?
Nimeni, dar daca abuzezi de pizza o sa arati dublu
Nimeni, dar daca abuzezi de pizza o sa arati dublu
Ca cand a spus cineva asta manca caca, nu ?
Sursa. Acest articol nu este un atac la adresa lor (toti trebuie sa ne castigam existenta cumva) ci al industriei care ne pune pe masa astfel de produse.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu