miercuri, 14 mai 2008

Cercul


Ador mancarea si in special procesul transpunerii ei din farfurie in stomac.

Ca practicant de sport sunt constient de importanta capitolului alimentatie. Este un proces continuu, un cerc sau mai bine spus un ceas, in centrul caruia te afli si caruia la anumite intervale de timp trebuie sa ii platesti tributul. In momentul in care plasezi antrementele in topul prioritatilor tale ajungi sa acorzi o importanta deosebita si altor cateva elemente ce deriva din notiunea de antrenament, cum ar fi alimentatia, recuperarea si de ce nu studiul.

Ai auzit probabil inca de la primele discutii cu indivizi din sala recomandari de genul "mananca mult si bine". Corect, cam asa ceva. Depinde insa ce urmaresti si cel mai important, ce iti permite organismul. Din discutiile personale am observat ca pe primul loc sa afla in general masivitatea. Multi indivizi vor sa fie doar " mai mari" decat la nivelul actual. Ciudat insa am intalnit foarte putina lume care sa spuna ca vrea doar tonus, intretinere sau pur si simplu sanatate. Pentru multi fiarele nu sunt sanatate ci doar masa si muschi. Nefiind constienti de asta cauta mijloace cu care sa atinga scopul afectand exact ceea ce eu numesc de fapt "coloana vertebrala a omului" ... sanatatea.

"Mic dejun de rege, pranz de print si cina de cersetor." ... daca esti sedentar.

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei pentru mine, pe care o savurez tot timpul cu aceeasi maxima placere. Placere de care le privez uneori pe celelalte mese din timpul zilei. Organismul meu imi ofera o stare de usoara flamanzire, dupa o noapte in care a stors tot ce a putut gasi in tubul digestiv pentru a se reface.

Sunt un mare amator de cereale cu lapte. Amestec cerealele simple din porumb cu doua masuri de concentrat proteic (aroma de ciocolata) cu cateva masuri de fulgi de ovaz si O banana taiata bucati si incep festinul. De asemenea este singura masa la care meniul contine zilnic aproape aceleasi elemente. Pentru restul meselor ador combinatia de carne pui, peste, vita si vegetale gen cartofi, fasole, orez, pe care le combin in tot felul de meniuri din care evit per ansamblu prepararea in forma prajita. La loc de cinste de asemenea oua si in special albusurile lui, branzeturi, lactate, seminte din tot felul de plante ale pamantului si binenteles fructele. Un fruct proaspat si sanatos aduce un aport de componente esentiale in organismul tau si de multe ori imi vars supararea acumulata de pe urma poftei de dulciuri pe ele. Shake-ul de suplimente este esential oricariu sportiv, nu m-am lamurit inca daca ar fi o exceptie incepatorii care nu sunt familiarizati cu exercitiile.

Personal prefer sa apelez la produsele unei firme romanesti care ofera un raport pret/calitate/cantitate pe care eu l-am considerat acceptabil. Intotdeauna cand apelezi la suplimente adu-ti aminte sa nu faci compromisuri si asta deoarece sunt doua companii care produc suplimente foarte ieftine pe piata romaneasca si de pe urma carora tot ce vei avea umflat in organismul tau va fi stomacul si nu cred ca ti-ar face placere sa stai balonat culmea, de dragul sanatatii. Partea buna cand urmezi o alimentatie controlata este ca iti permiti si mici "evadari in taramul celor dulci". De multe ori cand pun mana pe o prajitura ma gandesc sadic la antrenamentul intensiv pe care il voi purta cu prima ocazie.

Controleaza-ti alimentatia si iti vei controla sanatatea.

Niciun comentariu: