vineri, 9 octombrie 2009

Linia de cenzura

Ok, ca avem televiziuni prin cablu cenzurate desi platim abonamentele si ca nu avem voie sa vorbim atat de liber pe cat presupune democratia in care traim, o stim cu totii.

Inca "traumatizat" de cenzurarea unor scene din filmele prezentate la televizor de care va vorbeam intr-un post anterior si cu intrebarea legata de rostul CNA-ului intr-o tara sufocata de functionari inutili care rancezesc a incapabilitate pe scaune platite de noi, cobor in subteranul meu cel drag si zilnic.

In capatul scarilor ce duc catre peron, un poster mare troneaza la loc de cinste intr-o rama aproape ruginita. Este suportul in care afisele filmelor ce ne lovesc pe marile ecrane, apar periodic.

Nimic anormal.

Ok, deci nu cred ca se depileaza pe picioare

Posterul imi atrage atentia. Pe strada este desigur versiunea romana, nu am putut gasi decat pe cea americana. Este vorba de Halloween II.

Analizeaza imaginea. Ti se pare un afis stradal ? Crezi ca asezarea lui in locuri publice este normala ?

Evident in tara lui Vodca Voda se pare ca, da. Nu ma intelege gresit, nu am nimic cu filmele horror, sunt un mare fan al lor. Dar cum poti sa fi atat de idiot sa asezi in locuri publice unde circula de la oameni normali pana la perversi psihopati, copii nesupravegheati sau adolescenti cu probleme emotionale, un afis in care personajul principal (Michael Myers) se pregateste sa infiga un cutit generos de bucatarie, in ceea ce pare a fi judecand dupa marimea parului, un cap uman.

Aici nu poate fi vorba de un animal, o papusa, sau poza fostei iubite.

Este exact cenzura pe care eu o cer. Se pare ca intre mine si CNA este o intersectie ce duce in directii diferite. Eu as cenzura astfel de afise, si as lasa mai moale cu televizorul. La urma urmei repet, vreau sa am singur decizia ce vad eu si copilul meu.

CNA in actiune!

Este Vineri, prima zi cand vad afisul, ma gandesc amuzat ca bugetarii au program scurt Vinerea si au omis asta. Probabil sunt in drum spre vreo conferinta in Predeal cu bani de la buget.

Abia astept sa va vad la coada la asistenta sociala, hacuind precum personajul din afis fosti colegi.
Pasiti in liniste ... ssssss .... CNA doarme pentru tine!

Weekend placut, oameni buni.

2 comentarii:

Anonim spunea...

In al doilea paragraf ai vrut (probabil) sa scrii "lancezesc" cu L si de asemenea ar fi bine sa inlocuiesti "incapabilitate" (care nu exista in DEX) cu "incompetenta"

Multa bafta!

spartanic spunea...

Bine-ai venit!
Am vrut sa spun exact ce am scris "Râncezesc" (a râncezi).
"Incapabilitate" poate ca nu este in DEX, dar este folosit si el pe alocuri.