marți, 20 iulie 2010

Contact


Se implineste aproape o luna de cand tatonez (la propriu si la figurat) kickboxing-ul.

Gandul ma bantuia demult dar din cauza programului de lucru al fostului job, imi era imposibil sa ajung la timp in sala de antrenamente, diferenta intre sala de culturism si cea de kickbox este ca cea din urma foloseste un program fix, pe cand la fiare poti merge practic la orice ora poftesti in timpul programului. Partea interesanta la un program fix este acea introducere poate chiar subsconstienta a disciplinei, care lipseste la un program fara ceas.

Tot la capitolul disciplina sau mai degraba abordare, este prezenta unor instructori care se ocupa sa-ti prezinte/corecteze miscarile, lucru care in toate salile de fiare in care am fost eu prezent, lipseste cu desavarsire si unde instructorul este un tip platit slab, care citeste plictisit ziarul in spatele barului in timp ce fiecare face prin sala ce-i trece prin cap.

Nu cred ca sunt persoane care nu au auzit de sporturile de contact si ce implica acestea. Aici ca si in sala de fiare, intalnesti nenumarte tipuri de indivizi si te ciocnesti ca peste tot de aceleasi clasice mituri. Daca in general omul de rand scoate un "hmmm" cand vine vorba de sala de culturism, in cazul unui sport de contact totul se rezuma la "no fucking way".

Wait a minute Forrest !

Imagini cu knock-out-uri celebre, care de care mai spectaculoase, condimenteaza teorii de genul iesitului pe targa din sala de antrenament, batut mar sau cel mai des intalnit, celebra spargere a nasului. Poate fi sau nu cazul, dar totul se intampla intr-un mediu organizat in care iti poti da acordul. Prieteniile se pot lega in orice mediu, iar acesta nu face exceptie, oamenii de acolo nu iti sunt dusmani decat in ring iar daca ti-ai facut o idee despre mediul social care predomina salile atunci vei recunoaste asemanarile.

Concentreaza-te tinere Jedi

Oamenii de acolo te vor accepta treptat, pe masura ce iti castigi locul in randul lor, ca si intr-o sala de culturism. Aici, poate mai mult ca in sala de forta, depinzi mai mult de cei din jurul tau, dar ciudat, si mai mult de tine. Poate ca fierul si suplimentele iti pot umfla muschii fara prea mult efort intelectual, insa in cazul sporturilor de contact, vei simti pe pielea ta ce inseamna sa nu te concentrezi. Este un amalgam de alura fizica, tehnica si inteligenta combatanta. Toate ingredientele sportului cu gantere vor fi intalnite si aici, cu diferente in gramaj pentru ca da, sportul de contact in viziunea mea este tot un fel de mancare dar cu un gust diferit.

Si poate ca de aici a si inceput aventura asta. Sunt un tip care trebuie sa ma provoc mereu pentru a merge mai departe. Sunt un izvor marunt ce-si face incapatanat loc printre poalele muntilor si vailor, ghidat de viziunea teritoriilor noi ce se deschid la infinit inaintea ochilor. Am pana la urma un ascendent in varsator.

O saptamana obisnuita de vara arata asa:

Luni-Kickbox
Marti-Fiare
Miercuri-Kickbox
Joi-Fiare
Vineri-Kickbox
Sambata & Duminca-Cocktail/Party/Pool/Chilling/etc.

Momentan timpul si imprejurarile imi sunt favorabile, am sa urmez aceasta cale pana la urmatoarele semnale ale instinctelor. Daca simti nevoia sa mai evadezi din sala de forta, din alt tip de sport, sau vrei sa descoperi o lume dura dar corecta si fascinanta in care ai posibilitatea sa te analizezi mai bine din multe puncte de vedere, poti cauta pe Google o sala in zona ta.

Garda sus!

4 comentarii:

TheAlphaFemale spunea...

Greetings with a flying punch...

sex-ul intra la fiare, chilling sau la etc? ca i don't see the balance...

spartanic spunea...

Fier. Fiara.
De la un timp sunt cam salbatic.
Da.
Categoric la fiare.
Sau era sportul de contact ?
Hmmm.

fyamma spunea...

deci!
Poate ca fierul si suplimentele iti pot umfla muschii fara prea mult efort intelectual

sunt revoltata, cum ai putut sa scrii asa ceva...what are you using? >:)

Si ce suplimente-s alea care iti umfla muschii sa stiu sa iau si eu :|

mi-ar fi placut sa citesc mai mult despre ce se intampla in timpul antrenamentului...

spartanic spunea...

Am pus fraza mentionata de tine sub contextul propriei mele experiente, respectiv a momentelor cand cu ani in urma mergeam la sala cu un bagaj de cunostinte ... ce l-ar fi putut care usor un greiere, si totusi progresele ma vizitau.

Pe masura ce ma integrez mai bine in miscarile antrenamentului, voi mai aborda aici si alte subiecte.

Stay with me.