miercuri, 13 august 2008

Animal Pak


A inceput de curand.

Eram in cautarea unui supliment solid de vitamine si minerale. Cum nu sunt un adept inrait al suplimentelor alimentare, dar cu ceva idei despre rolul acestora mi-am indreptat atentia catre Animal Pak.

Stiu, iti inspira teama. Stiu, urmeaza cateva argumente greu de inghitit ... si la propriu si la figurat, ai sa citesti de ce.

Hai sa incepem in primul rand cu numele, mai ales cand experienta ta in domeniul "fiarelor" este oarecum redusa. Te duce cu gandul la un supliment ce te transforma mai degraba intr-un varcolac al noptilor cu luna plina decat intr-o masina de antrenat.

Din nume trebuie sa vizualizezi doar actiunea compusilor acestui produs fata de organismul tau.

Daca tragi de "fiare" ... trebuie sa fi un "animal".
Odata pasit in hala sportivilor te asteapta transformari atat fizice cat si psihice. Vei avea nevoie de un arsenal pe masura care sa te ajute inaintea, in timpul si dupa antrenamentul tau. Clasicele multivitamine de prin farmaciile locale, reprezinta o portie mult prea mica pentru niste necesitati atat de mari. Ce vei oferi organismului tau va fi in cele din urma ceea ce vei primi.

Imi aduc aminte o discutie cu o farmacista:
Eu: Sunt sportiv si am nevoie de niste vitamine
Ea: Desigur, va recomand vitaminele X, Y sau Z, una pe zi
Eu: Una pe zi este recomandarea generala, presupun ca pentru omul sedentar de rand
Ea: Nu, una pe zi este de ajuns si pentru Dvs.
Eu: Organismul meu este supus la eforturi in timpul antrenamentelor, vreti sa imi spuneti ca am aceleasi arderi ca ale unui om care de la birou se aseaza in canapeaua de acasa ?
Ea: ...

Acest suplimente contine o adevarata armata de vitamine, minerale, acizi, aminoacizi, enzime, optimizatori, care vor lucra pentru organismul tau si iti vor alimenta consumul datorat antrenamentelor.



Rezervele obtinute din alimentatie sunt mediocre oricat de mult ai crede tu ca mananci si asimilezi, pentru o compozitie asemanatoare unei portii de Animal Pak va trebui sa consumi niste cantitati titanice de alimente, lucru de astfel, imposibil.

Daca reusesti sa te impaci cu numele, hai sa trecem la nivelul urmator. Cantitatea.
In fiecare cutie vei gasi 44 de pachete (nu sunt fabricate in Romania deci da vei gasi exact numarul acesta) din care tu trebuie sa iei 1/zi. Destul de simplu nu ? Da, vei spune probabil "ok deci 1 luna si ceva m-am scos". Partea interesanta vine cand o sa observi numarul de pastile din interiorul fiecarui pachet. Sunt 11 pastile.

Da, daca te-ai impacat cu numele si rolul esential va trebui sa incerci sa innoti pana la mal acum. Le poti lua sub diferite forme, eu personal le sparg putin si apoi le inghit cu mult lichid, preferabil ceai ca sa mai acopere din gustul acestora, totul intr-un interval cat mai scurt, pentru a scapa cat mai rapid de aroma de pastile, care fie si de domeniul farmaceutic, nu ma atrage de cand ma stiu.

In cel mult 1-2 zile vei simti efectele. Energie fizica si mentala. Cresterea capacitatii efortului si refacerea. Cu o odihna la nivel normal nu vei mai intalni clasicele stari de somnolenta aparute in special dupa terminarea job-ului. Atentie insa, Animal Pak este un supliment care nu te scuteste de o alimentatie corespunzatoare, un antrenament inteligent si o refacere optima. Daca vrei sa iei in greutate si sa ai rezultate bune nu iti poti pune bazele intr-un singur supliment, este ca si cum ai folosi un carburant bun la masina ta dar nu ai folosi si uleiul de motor. Motorul (organismul) nu se functioneaza la parametrii optimi ... sau deloc.
Asadar ca in orice alt domeniu, revizuieste-ti obiectivele.

Eu nu sunt culturist, fac sport pentru a fi sanatos si in forma. Da, recomand Animal Pak pentru toti cei care fac sala si vor sa isi asigure un flux de compusi esentiali, si daca ai rabdare sa citesti eticheta produsului precum si o mica parte din recomandarile celor care l-au folosit, o sa-ti faci o idee de ce acest produs se fabrica in reteta originala de peste 20 ani.

Cand vine vorba de optim, ai aici tot ce iti trebuie.


18 comentarii:

Anonim spunea...

Ai putea sa-mi explici si mie de unde obsesia asta pentru cresterea in greutate?

spartanic spunea...

Bine ai venit.

Nu stiu de unde ai facut legatura cu o posibila obsesie la cresterea in greutate.

Acest blog graviteaza in jurul sportului si al existentei mele si este o contributie a mea in ceea ce priveste un mod de viata pe care eu il consider sanatos.

Daca citeai atent ultima parte a articolului observai remarca mea in ceea ce priveste faptul ca nu sunt culturist, si se intelege ca atare ca doar sunt atent cu greutatea mea si nu incerc sa cresc.

Fiind vorba in general de sport, greutatea corpului ocupa loc de cinste pe langa alte elemente la fel de importante.

Eu sunt obsedat de o viata sanatoasa, o minte limpede si un corp in forma, toti ar trebui sa fim.

Anonim spunea...

Poftim, o obsesie mai mica. Si nu doar a ta. Peste tot am vazut ca e mentionata. Doar ca acum am profitat de ocazie ca sa aflu mai multe :-)

Ceea ce ma socheaza e faptul ca se pune accentul si pe asa ceva. N-am vazut sa se mentioneze undeva doar "vreau sa pun muschi pe mine", "vreau sa fiu mai fortos", "vreau sa fiu mai rapid", ci peste tot se face si asocierea asta cu cresterea in greutate. Iar eu unul tot n-am inteles de ce e nevoie de asocierea asta. De ce ocupa un loc de cinste? O explicatie mai amanuntita ar fi chiar interesanta.

Cuvintele astea - "Daca vrei sa iei in greutate" - m-au facut sa cred ca vrei sa cresti in greutate, desi am vazut ca declari ca nu esti culturist, iar din alte posturi reiese destul de clar ca faci sport (doar) pentru a te mentine in forma si a trai sanatos.

Pe langa detaliile amanuntite despre continut, n-ar strica si un pret impreuna cu locul de unde se poate cumpara suplimentul.

spartanic spunea...

Organismul nostru ar trebui sa ocupe locul principal.
Este foarte bine ca intrebi cand nu intelegi ceva, mult mai bine decat sa tragi o concluzie gresita, si in cele din urma, de la o intrebare poate porni un nou drum.

Din punctul meu de vedere cresterea in greutate este o obsesie a unui individ plasat in zona 15-18 ani, tipul clasic ectomorf (mai pe intelesul tuturor, slab) care se apuca de sport visand la un fizic din filme si reviste, mare parte din ei fara sa cunoasca insa nici cele mai mici informatii necesare.

Formula pare destul de simpla la prima vedere:

Tragi de fiare+Alimentatie+Suplimente+Odihna= Un corp frumos si sanatos.

Totusi formula asta ascunde alte cateva variabile foarte importante, cum ar fi:
-cum tragi de fiare
-ce mananci, cum si cat
-ce fel de suplimente iti sunt necesare din sutele de oferte
-in ce consta refacerea, etc.

Eu personal practic o forma a culturismului dar cum nu tintesc kg de masa musculara, evit sa ma consider unul.

Detaliile le ai in eticheta atasata, dar atentie ca acolo sunt trecute dozele pentru doua plicuri, ceea ce nu este cazul nostru. Daca vrei sa faci sport iti recomand acest supliment pentru vitamine, minerale si multi alti compusi. Nu sunt prea sigur insa daca e bine sa il iei fara sa faci totusi putina miscare.

Pretul se invarte undeva in zona 100 RON/Cutia cu 44 plicuri, deci 1/zi=44zile, dar crede-ma ca face fiecare leu.

Se poate cumpara din mai multe locatii, nu vreau sa fac reclama unui anumit magazin aici pentru ca nu asta este scopul articolului. Poti da un search pe Google, paginile din Romania, Animal Pak si gasesti un distribuitor care iti convine tie.

Anonim spunea...

Nu sunt dozele cam mari? Oarecum ma incadrez la "individ plasat in zona 15-18 ani...", cunostinte minime imi place sa cred ca am, am luat de cateva luni vita-x de la scitec care mai are putin si se termina si nu stiu daca sa iau tot asa sau altceva

spartanic spunea...

Dozele de pe eticheta sunt pentru doua plicuri, nu stiu sincer de ce au ales sa le prezinte pe astea cand majoritatea sportivilor folosesc doar 1plic/zi, asadar calculeaza-ti doar jumatate din valorile de acolo.
Daca tragi de fiare si vrei sa asiguri organismului tau benzina necesara, acest supliment iti va asigura necesarul de vitamine si minerale.
Per ansamblu nu mai trebuie sa iei nimic din categoria lui.
Nu uita ca pentru castiguri de masa musculara, pe langa Animal Pak eu iti recomand sa mai iei si un supliment care sa iti asigure o sursa de proteine, carbohidrati, etc.

Anonim spunea...

Multumesc de raspuns.
Iau proteine de zer cu putina dextroza, carbohidrati nu suplimentez pentru ca ii pot lua din alimentatie foarte usor si prefer sa dau banii de pe un weight gainer pe o proteina de calitate. Oare gresesc?

spartanic spunea...

Atata timp cat esti multumit de rezultate, nu gresesti.
Citeste forumurile de specialitate si experimenteaza.

Anonim spunea...

Din intamplare stii vreun supliment pentru articulatii?

spartanic spunea...

Desigur.
Din gama Animal face parte si Animal Flex.
Poti gasi pe internet o multime de informatii despre acest produs.

Anonim spunea...

Buna! Sunt un incepator in acest domeniu, nu practic sala decat de vreo 5 luni. Pana acum nu prea m-am documentat in legatura cu ce suplimenti ar trebui sa iau pentru un rezultat cat mai bun. Am preferat sa fac fara. Rezultate pana acum au fost dar presupun ca asta e doar din cauza ca sunt la inceput si e normal sa se vada o diferenta, insa acum simt ca nu mai este deajuns doar sa ma duc la sala si sa-mi urmez intocmai antrenamentul, asa ca m-am hotarat sa iau si ceva suplimenti. M-am gandit, dupa ce am citit si am auzit multe discutii, sa incerc Animal Pak. Ceea ce vreau eu sa stiu de fapt este cu ce anume ar trebuie sa-l combin pentru o crestere musculara. M-am gandit la Gain Fast. Crezi ca ar fi o alegere buna? Multumesc anticipat pt raspuns

spartanic spunea...

Salutari.
Personal nu am testat Gain Fast si sincer am inteles ca este cam depasit la capitolul performante.
Am folosit doar suplimente Pro Nutrition, respectiv Milk&Egg. Tot din gama lor am citit comentarii pozitive in legatura cu WPI.
Sunt mai multi factori care scot efectele maxime dintr-un supliment, cum ar fi antrenamentul, odihna si alimentatia.

Anonim spunea...

salut,
fac sala de vreo luna
, iar de 2 saptamani iau animal pack. mananc de 3 ori pe zi plus ceva rontaituri (un fruct, ceva dulce, un iaurt, etc). nu sunt obsedat sa cresc in greutate dintr-o data (adica in 2 luni sa fiu un mic butoias cu ceafa lata), prefer politica pasilor marunti. pe langa sala am acces si la bazin si sauna. de aceea pe primul loc e sanatatea mea..si daca pot sa pun cateva kg nu ma deranjeaza. intrebarea mea e : ce suplimet pot sa mai folosesc pe langa animal pack avand in vedere ca doar din alimentatie nu asimilez cat ar trebui. am 1,75 si 67 kg. multumesc

spartanic spunea...

Salutari.

Cresterea in greutate este un proces foarte lent iar dezvoltarea musculara necesita hrana de calitate, somn si antrenamente.

Renunta la sauna, este o incercare a puturosilor de a slabi fara sa faca efort. Pe langa faptul ca nu arzi grasimea ci doar elimini apa din corp (si de aici scaderea in greutate de pe cantar) iti mai sufoci si periculos de mult organismul.

Doua luni de sala sunt prea putine, vei avea nevoie de mai mult. Pentru inceput poti sa mai introduci o masa in alimentatie.

Ca suplimente in functie de obiective si bani poti alege de aici:

http://www.suplimente.ro/weight-gainer/

PS-Incearca sa scoti zaharul din alimentatie.

daniel spunea...

animal pak este destul de bun dar e scump pentru cineva care are salariu modest.daca nu il iei cu un concentrat de proteine sau un weight gainer il iei degeaba .personal la bugetul meu eu prefer un weight gainer, creatina,glutamina,si un complex de vitamine mai rezonabil la pret.

florin spunea...

florin:

salut, aseara mi-am dat comanda pe un site de 2 cutii de animal pack ,am facut sala 7 luni iar de aproximativ 2 luni am luat o pauza (sarbatorile in decembrie, vacanta etc), cei drept am si lenevit putin .. si acum vreau sa intru iar in fortza , si mi-am propus sa iau animal pack, am 180 h , si vrei 77 78 kg, cand faceam sala aveam 37 in brat, acum undeva 36 sau chiar sub 36.. citind postu de aici , m-ai determinat sa cumpar si eu animal pack (binenteles si alte posturi), sper sa aiba efect.

Anonim spunea...

salut. as avea si eu o serie de intrebari. recunosc, ca nu am citit toate discutiile. practic sport de performanta(atletism - 110m garduri), o proba foarte grea, unde este necesara o forta foarte mare dar nu si o greutate. intrebarile : este bun animal pack? , mi sa zis sa iau 2 plicuri, unu inainte unu dupa. este bine?

Anonim spunea...

Folosesc animal pak de 1 luna si mam gandit sa incerc si un super pump,ii bine acest lucru, sa le conbin.pe langa animal pak la sfarsitul antrenamentului iau si cate o glutamina.folosesc animal pak numai in zilele in care ma antrenez, ii un lucru bun??Mersi mult>>pa pa