joi, 24 decembrie 2009

Sarbatorim

Sunt poate cele mai frumoase zile ale anului.

O armonie perfecta de zapada afara, caldura in casa, in bucatele de pe masa si in suflete. Pe langa astea toate si o schimbare de an, vacanta si traditie. Este momentul in care devenim mai buni, mai calmi si mai intelegatori cu cei din jurul nostru. Zilele acestea orasul este mai luminat decat de obicei iar lumea zaboste pe sub ornamentele asezate cu acest prilej.

Sunt zile care mi-as dori sa fie mai dese. Sunt sentimente care le-as dori prezente mai mult in sufletele oamenilor. Nu sunt un adept al sentimentelor la ceas. Oamenii au facut din sarbatori o intalnire romantica.

Incepand cu ora 11:00 am sa te iubesc

In data de 25 voi fi mai bun. Gresit. Sa fi un om mai cinstit si mai bun nu este o misiune in sine. Trebuie sa devina o existenta placuta neconditionata. Un lichid injectat in corp ce se inmulteste in tine ca gazda. Un soldat poate participa intr-o misiune fara sa creada/spere neaparat in scopurile ei. De ce participa ? Pentru ca probabil comandamentul o cere. Comandantul suprem si nu el. Nu trebuie sa indeplinesti ordinul de a fi un bun crestin daca nu crezi in asta. Nu te poti pacali. Ar trebui sa realizezi ca in fiecare zi, oricat de grea este, poate fi o sarbatoare. Respectul nu se acorda intr-un anumit orar si conditionat, el trebuie sa devina parte din tine, sa dormi cu el sub perna.

Zilele astea am primit si voi primi o avalansa de SMS-uri. Este un gest frumos. Dar nu ma pot abtine sa intreb de ce mare parte dintre expeditori nu ma suna si intr-o dupa-amiaza de vara, sau intr-o seara de toamna, sa vada ce mai fac, daca sunt sanatos sau am fost mancat de pisicile vecinei.

Asadar, de ce iti pasa de cineva doar in niste intervale direct stabilite si fara nici un pic de reactie emotioanala aferenta, destinatarul asteptandu-se desigur cum fac si eu, sa primeasca acele clasice urari.


So, where's the fun in that ?

Ce putem face ? Putem sa nu mai canalizam 100% din energia asta in doar cateva directii, sarbatori, aniversari, etc. o putem redistribui uniform. Asta nu ne transforma intr-un sms-ist de profesie iar daca descoperi ca nu iti face placere sa tragi de maneca din cand in cand un prieten sau pe cineva drag, inseamna ca ai o problema. Cati dintre voi nu asteapta acum mesaje cu urari ? Hai sa incercam si altfel. Cati dintre voi nu sunt placut surprinsi de un mesaj/telefon, venit cand nu te astepti ? De asemenea, nu vreau sa mai atribui sarbatorilor doar mesajul traditional, doar bucuria ca sunt liber si nu la birou, doar distractia din jurul purcelului sacrificat. Nu, vreau ca in fiecare zi sa pot sarbatori ceva. Viata este scurta, trece repede. Nervii si stresul ne distrug, daca poti schimba ceva pentru asta, fa tot posibilul.

Desigur, o sarbatoare in fiecare zi ar contrazice putin probabil definitia ei care, sa fie sincer nici nu o cunosc. Sarbatorile ar trebui sa se mai mute. Din calendar in suflet si din suflet in calendar.

Mos Craciun iti ureaza un 12 Iulie fericit. Buhuu. Ah, come on not again!

Va doresc sa iubiti tot timpul anului la fel de mult si de frumos, cum o faceti poate doar de prilejul sarbatorilor dragi. Sa trimiteti mesaje placute fara nici un motiv anume si sa surprindeti placut persoanele iubite.

Un Craciun Fericit va doresc tuturor.

2 comentarii:

fyamma spunea...

din pacate traim era in care sarbatorile si sentimentele sunt la ceas si nu dureaza cateva zile, doar cateva ore...
stresul e ca aerul...ce cadouri cumpar (din obligatie, evident)...ce gatesc...pe cine invit...pe cine felicit?

sarbatori fericite copii!

p.s.Craciunul nu mai e ce era candva cand un copil curat credea cu tarie intr-un mos...

paispe spunea...

Multumesc la fel.