luni, 31 martie 2008

O singura directie



Inainte!

Un weekend intr-un decor cu multa piatra bruta azvarlita in albul zapezilor si verdele brazilor, totul la o inaltime ce iti taie respiratia. Aici ajune foarte rar civilizatia si tot in acest loc ea isi da seama de ce este in stare si mai ales ... de ce nu este.

Nu am contestat nici un moment decizia liderului de grup, ne indreptam inainte, traseul continua, conditii sunt, ramanem insa prudenti la un nivel maxim.
Atata timp cat se poate atinge obiectivul si liderul a considerat ca toti putem ajunge intregi acolo, am luat toate masurile necesare pentru asta desi am avut nevoie de tot curajul din mine.
Nu ne abatem de la planul initial, nu este nevoie, destinatia trebuie atinsa chiar daca mai tarziu decat prevazusem, esecul nu este o optiune, elementele fizice si psihice pe care le-am intarit de-a lungul timpului ne permit sa facem asta. Pericolul este peste tot in jurul nostru, cand il sfidezi se naste curajul, daca nu il respecti si nu iti iei toate masurile necesare infruntarii lui, risti sa creezi sacrificiul.

Am pasit atent, hotarat si optimist, am depasit incet si sigur fiecare portiune expusa, mi-am luat toate masurile necesare si am analizat tot ce se putea intampla.
O vorba veche spune ca muntele ramane acolo, il poti urca si alta data, dar acum nu a fost cazul, am atacat bucata cu bucata versantul si am ajuns sus.
Adrenalina ma face sa simt ca traiesc, daca nu imi plasez periodic obstacole pe care vreau sa le depasesc si nu devin un individ din ce in ce mai bun, cum as putea sa apreciez micile bucurii ale vietii ? Depaseste-ti conditia!

Incurajez iesirile in natura si mai ales exercitiile. Ai sa vezi cata energie primesti in saptamana ce urmeaza unui weekend in care esti stors de puteri in natura. Cimentul orasului tau si virtualitatea internetului dauneaza grav sanatatii tale atat mentale cat si fizice.
Incearca sa simti macar odata satisfactia unui traseu pe munte si senzatia pe care o ai cand ajungi la capatul traseului. Esti un om mai puternic si mai rezistent, in timp. O excursie pe munte este un exercitiu excelent, trateaza-l ca si pe antrenamentul din sala, incepi usor si cu timpul maresti doza de distanta si dificultate. Daca nu iti place sa faci sala sau pretinzi ca nu ai timpul necesar in timpul saptamanii, atunci nu ai nici scuza pentru weekend cand teoretic esti mai liber&odihnit.
Muntele se mananca cu lingurita, nu cu polonicul, spunea cineva.
Este mult mai usor sa depasesti unele obiective sociale si profesionale, dar cat de capabil esti sa ti le depasesti pe cele fizice si psihice ?

Daca tu consideri ca pregatirea fizica si mentala nu este importanta, continua sa te alterezi in mediul propice oferit de societatea actuala. Biroul nu este templul tau, este templul lor, singurul tau templu este propriul tau corp si mai ales psihicul tau. Cum ai sa poti aprecia celelalte elemente importante din viata ta daca templul tau este subred ?
Am inaintat prin zapada pana la brau, la fiecare cativa pasi normali urma o afundare si un efort de extractie a propriului corp. Pentru mine este mai simplu, am antrenamentul sa fac asta multe ore. Am pornit de la zero cu asta, ca si in cazul salii de forta, ca orice individ. De ce le este unora frica sa porneasca de la zero ? Te-ai gandit vreodata daca chiar te apucai de sala acum un an cand ti-ai propus, la ce rezultate erai acum ?

Unspreze ore a durat atingerea obiectivului in prima zi, am ajuns la cabana noaptea la lumina frontalelor, cabanierul ne transmitea semnale cu lanterna, stai linistit, ajungem ... nu ne-a oprit nimic.
Antreneaza-te ... echipeaza-te ... porneste pe un traseu usor de vara ... schimba-ti viata, caleste-te in natura!

Melodia saptamanii: GZA/Genius - Shadowboxin' (Liquid Swords 1995)

Niciun comentariu: