marți, 6 mai 2008

Abator


Gata, a mai trecut o sarbatoare si o mini vacanta de 1 Mai peste noi ... si au ramas urmele negative, atat in corpul Terrei cat si in organismele noastre, sau mai bine zis ale lor.
Omul de rand revine in clasic dupa ce o scurta perioada de timp a pasit prin ridicol. Am observat cum societatea romaneasca este inghitita de un monstru venit din occident, un mamifer capitalist denumit marketing. Oamenii nu mai primesc sarbatoarea pentru caracterul ei crestin si spiritual, ci pentru a trandavii in zilele cand normal ar fi trebuit sa fie la job, a se indopa intr-un ritm care ma duce cu gandul la salbatici care nu au vazut in existenta lor carne, pentru a face cumparaturi in cantitati industriale din care o parte vor ajunge la gunoi si pentru a distruge natura prin nesimtirea lor colosala, devenita caracteristica romanului.

De unde provine demonstratia asta de prost gust numita gratar cu manele in boxe la aer liber si cum a reusit sa intre in sangele atator cretini care si-au rezumat sarbatorirea unor evenimente speciale sau a weekend-urilor in general ... la asta ?

Nu cred ca oamenii astia sarbatoresc unul dintre cele mai importante evenimente din istoria religiei, pentru ca refuz sa cred ca un om cu o buna conduita morala poate considera ca cinsteste cumva acest eveniment indopandu-se ca un evadat din lagar cu kilograme intregi de carne si produse din carne, stropite cu alcool in abundenta.

OK, iubesc natura si iesirile pe munte si in aer liber in general, le consider o sursa excelenta pentru dezintoxicarea mentala si tonifierea organismului. Dar de aici pana la a considera ca iti faci un bine si de fapt desavarsesti un act care iti umple organismul cu toxine si in urma caruia te resimti, este o cale lunga numita pe care nu sunt sigur in ce trebuie masurata, in unitati de inconstienta sau in masuri de nesimtire.

Pe drumul catre litoral, acelasi peisaj, mai ales ca am plecat din Bucuresti in dimineata de 1 Mai. Atat pe stanga cat si pe dreapta drumului, unde vedeai un colt de verdeata si eventual copaci, un nor de fum plutea deasupra acestora.
La tv subiectul a fost intens savurat de reporteri care au intervievat inclusiv un grup de cativa tineri inarmati cu baxuri de bere si mititei, cutii intregi de pulpe de pui, mi se pare incredibil, cat naiba poti manca si sa te si simti bine facand asta?

Intelege ca nu am nimic cu acei oameni care isi pun gratarul in natura intr-un mod civilizat si in urma carora nu ramane nimic dar procentul acestora este al naibi de redus si asta se vede, aici includ si pantofarii care distrug frumusetea potecilor muntelui cu ambalaje de bere sau dulciuri si pe care ii poti detecta precum si pe unii grataragii, dupa sunetul boxelor.

Nu pot admite frazele astea gen: "Hei, uite un copac, repede sa facem un gratar sub el si sa lasam in jur tone de mizerie!"

O mare parte dintre noi sportivii, imi place sa cred, ca suntem mai disciplinati mai ales ca urmare a diferitelor sporturi pe care le practicam.
Noi, poate mai mult decat altii sau cel putin in procent egal, suntem constienti de importanta alimentatiei pentru desfasurarea unui mod de trai activ si in acelasi timp sanatos, unii dintre noi devenind adevarate enciclopedii alimentare si medicale.

Fiind student la inginerie alimentara am avut ocazia in timpul facultatii sa vizitez cateva abatoare si nu stiu cati dintre cei care isi bat joc de mancare in halul acesta ar rezista macar cateva minute sa vada modul de obtinere al materiei prime, respectiv carnea. Multi dintre cei care am fost acolo am ajuns parca sa apreciem si sa respectam fiecare bucata de carne din farfuria noastra.
Dupa cum spunea un macelar intr-un documentar bine gandit, referitor la meseria lui si perceptia unor indivizi asupra alimentatiei:

"Its a special thing, its about animals beeing sacrificed for humans, we must show some respect".

Arata totusi ... putin respect.

p.s. - 10.000 B.C. sucks!

3 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari pentru blog, ti-am citit toate posturile, imi place cum gandesti. that's the spirit!

spartanic spunea...

Bine ai venit in Societatea Spartana!

Anonim spunea...

Nici eu nu-i suport pe astia care fac mizerie cu gratarele lor.

Putin pe langa subiect:
"Multi dintre cei care am fost acolo am ajuns parca sa apreciem si sa respectam fiecare bucata de carne din farfuria noastra."

Mi-aduci aminte de filmul Hostel, de niste secvente din tren de pe la sfarsit.