joi, 29 mai 2008

Directiva Spartana


Excesul de benzi rulante, lifturi si autovehicule dauneaza grav sanatatii!

Aceasta este doar o recomandare, pentru manifestari neplacute adresati-va instructorului de fitness si culturism.

Incredibil cati indivizi motiveaza lipsa antrenamentelor pentru lucruri de genul:

-nu am timp liber
-nu am dispozitia necesara

Astea sunt scuze, pentru orice problema ai cel putin doua solutii.
Ok, sa zicem ca nu trebuie sa frecventezi salile in cautarea antrenamentul, dar te-ai gandit vreodata sa il cauti in mediul inconjurator in timp ce faci ceea ce presupunem ca iti ocupa timpul necesar ?

Parerea mea personala este ca omul se invata cel mai usor sa fie comod si mult mai greu pentru efort. In fiecare zi ma amuz cum zeci de persoane se ingramadesc in formatiune tip "V" in fata scarilor rulante, intr-un spectacol de imbranciri, coate si priviri calde, uneori fiind nevoiti sa astepte chiar si 1 minut pentru a putea gasi un loc pe o treapta a scarii.
Este evident ca urcatul pe trepte nu este o solutie fiind exclusa din start.
Banuiesc ca este mai usor ca un mastodont mecanic sa iti puna in miscare micul organism decat tu cu micul tau organism sa escaladezi un mastodont.

Majoritatea lor parcurg distante mari casa-job-casa in timpul carora pot face miscare suficienta cat sa asigure un minim necesar de efort fizic, ce impreuna cu o alimentatie corespunzatoare, hai sa zicem ca ar da niste rezultate minime. Eu sunt optimist, poate ar trebui sa fi si tu. Mergi pe jos mai des, abandoneaza scarile rulante, spune nu liftului, lasa masina mai des acasa pentru binele tau si al mediului. Nimanui nu ii pasa de natura, este cat se poate de clar cel putin in tara noastra, dar daca pentru asta nu iti pasa incearca macar atunci sa o faci pentru binele tau.

Judecand dupa modul in care majoritatea indivizilor arata si se poarta inclin sa cred ca multi nu au respect nici macar pentru ei. Romanul a abordat un comportament de genul "ma duc pana la coltz sa cumpar paine, iau masina cu mine" de aici trafic incredibil pe strazi, totul intr-un decor presarat cu praf, fum si nervi.

De unde si pana unde rusinea sa mergi pe jos sau cu bicicleta ? Daca tot te vaiti ca nu ai timp sa treci pe la sala sau sa iesi la o alergare prin parc, de ce nu te gandesti sa nu mai folosesti banda rulanta la metrou sau oridune ai optiunea de a o trisa, liftul in blocul tau si in loc sa mergi cu mijlocul de transport in comun o statie sau doua, de ce nu mergi pe jos?

Am de parcurs aproape doua statii de masina de acasa la sala si ghice ce, merg pe jos atat la plecare cat si la intoarcere.

Atentiune: Sa fi comod in activitatile fizice poate dauna corpului. Misca-te!

Melodia saptamanii: Wu Tang Clan - Gravel Pit

5 comentarii:

Anonim spunea...

Spuni lucruri interesante. Pacat ca nu le citeste nimeni.

spartanic spunea...

Multumesc.
Suntem o minoritate.

Vlad spunea...

Omul care nu acorda timp propriului trup este un falsificator de identitate, o forma fara caracter- usor de manipulat si condus.

Anonim spunea...

Ca bine zici, ma amuz de fiecare data la unirea cum se calaca in picioare animalele pentru a urca/cobora pe scara aia rulanta obosita in timp ce scara de piatra este libera...

spartanic spunea...

Zilnic omul de rand se ataseaza spiritului de turma intr-un traseu inghesuit si lejer la capatul caruia cedeaza nervos.