luni, 27 octombrie 2008

Secretul


Dozarea activitatilor zilnice este o arta careia din pacate, putini sunt dispusi sa i se inchine.

Toti ne invartim in cicluri zilnice, toti avem un program stabilit si toti trebuie sa platim tributuri zilnice unei societati care ne judeca dupa propriile ei reguli. Aceste reguli pot fi impuse sau optionale, dar cati dintre noi stiu sa isi stabileasca un set sanatos de reguli ? Intr-o societate care iti cere sa dai 10% in plus pentru fiecare procent de 1% de satisfactie, efectele nu intarzie sa se reflecte in chiar indivizii ce o formeaza.

Sunt in pauza dintre seriile unui exercitiu, este un inceput de saptamana, si ca in cele mai multe cazuri in acest interval, aglomeratie de indivizi in sala. Nu sunt persoane noi, sunt aceleasi figuri, doar ca la inceput de saptamana cea mai mare parte dintre ei decid sa isi faca antrenamentul.

O privire in jurul meu, suntem toti tineri, acelasi profil majoritar al tipului care frecventeaza sala de forta. Antranementele fizice, hrana sanatoasa, etc. sunt cele mai eficiente metode de transformare a organismului tau intr-o adevarata masina de sanatate.

Organismul nostru este cea mai eficienta creatie a universului, insa mare parte dintre cei prezenti prin aceste locuri, nu constientizeaza asta.

Muncim din greu, suntem constiinciosi si incercam sa fim la fel de eficienti in sala precum un robot japonez intre-o fabrica de produse electronice. In asta consta secretul nostru.

Drumul catre succes porneste din interiorul nostru si toti cei care au succes aplicand metoda invers, doresc sa isi indeplineasca visul, altfel.

Nu inteleg de ce cred toti ca succesul sta in cantitati industriale de suplimente, alimente si bauturi energizante, cand de fapt totul porneste din propria fiinta. In jocul asta scurtaturile sunt periculoase, au efecte negative si dauneaza scopului final. Daca nu esti in stare sa te dedici si sa gravitezi in jurul planetei Sport, poti gasi orice alta societate, nu si cea spartana.

Totul se rezuma la munca grea si nici o satisfactie nu este mai intensa decat cea rezultata dupa o sedinta de transpiratie in sala de fiare. Este la fel ca in metafora cand tatal fierar a aruncat in foc una dintre monedele daruite fiului, iar acesta a privit indiferent cum se topeste. Insa in momentul in care tatal a aruncat in foc una dintre monedele castigate din munca grea de catre fiu, acesta a bagat mana in foc sa scoata moneda.
Morala: cea mai mare satisfactie vine din munca. Orice lucru obtinut rapid si usor, este destinat prafuirii. Suna "greu" dar este pentru binele tau.

Stati departe de steroizi, stati aproape de suplimente, stati in brate cu hrana sanatoasa si stati 1 ora pe zi timp de 3 zile pe saptamana, in sala, asta este provocarea ce o lansez catre tine.

Efortul da rezultate in oglinda si pe scala cantarului si pentru atingerea unor nivele optime este nevoie de timp, mult timp. Uita de pastile minune, suplimente si formule supernaturale, medicamente si injectii.

Secretul este ca ... nu este nici un secret.

Niciun comentariu: