marți, 7 aprilie 2009

Relaxare



Nu mai luasem o pauza de antrenamente de o buna perioada de timp, cam din vara anului trecut, ca sa va faceti o idee asupra dedicarii mele, in seara de revelion eram in sala si totusi nu eram singur.

Am profitat de vremea buna ce s-a asezat asupra noastra, am luat cateva zile concediu de la birou si m-am dedicat, simplei vieti. Lucruri marunte care ne fac viata frumoasa. Cand esti un gen activ si practici anumite sporturi, simpla sedere in natura fara sa mai cauti provocari, ti se pare pe cat de interesanta pe atat de binevenita. Organismul nostru cere miscare la fel de mult precum cere si relaxare, odihna.

Sistemul asta uneori ma epuizeaza mental uneori mai mult decat orice antrenament care l-am facut vreodata. Sunt scarbit de gradul de materialism la care s-a ajuns, fuga dupa virtual si bani care nu iti apartin nici un moment, au indepartat omul modern de la originile si scopurile vietii, precum si modul de abordare a acesteia.

Am pus in aplicare planul, ma voi relaxa cat pot de mult, voi manca hrana de calitate fara masura, plimbari in aer liber, timp petrecut cu prietenii si alte activitati pentru care nu am mai avut timp in ultima perioada. Zilele au trecut repede, uimitor de repede si cu fiecare ceas parca mintea mea era din ce in ce mai odihnita, simteam cum stresul asta apasator dispare precum un geam murdar curatat treptat, lumina soarelui patrunzand din ce in ce mai mult.

Corpul meu nu intelegea ce se intampla, zilele treceau si el era lasat in pace. Hrana fara limite, fara griji, fara program fix/strict. Sunt rasplatit cu cateva kilograme in plus, de care chiar ma bucur, mai ales ca nu sunt concentrate doar in zona abdomenului. In ultimele luni chiar ma enervam ca ma blocasem in zona 85Kg, insa dupa aproximativ doua saptamani de repaus, surpriza 90Kg. Ce bine ar fi sa raman in zona asta si sa ii dau eventual mai multa calitate. Sunt mai mult ca sigur ca sistemul le va recupera inapoi. El crede ca ii apartin si probabil asa si este.

O perioada de pauza la cateva luni de antrenament, voi incerca sa respect principiul asta. Ma simt super bine, si antrenamentul de ieri a mers perfect. Vreau totusi sa mai iau in masa musculara putin si o sa incep prin marirea consistentei micului dejun si introducerea unei noi mese pe parcursul zilei. Mentin trei antrenamente pe saptamana in care voi cuprinde toate grupele musculare, pe baza unui program pe care il voi schimba lunar. O sedinta de alergare pe saptamana ar fi suficienta pentru mine.

Uleiul pentru al meu motor va fi asigurat de Animal Pak (Universal), aceste pastile minunate ce iti asigura un arhinecesar de vitamine si minerale si ma gandesc sa achizitionez si un supliment (Milk&Egg-Pronutrition). Cam asta este planul de atac pentru sezonul primavara-vara 2009.

PS - mi-am achitat deja abonamentul la sala ... pentru 3 luni.

Let's get ready to rumble!

4 comentarii:

valy66 spunea...

imi place cum scrii.
continua ceea ce faci.

spartanic spunea...

Multumesc.
Bine ai venit pe Societatea Spartana.
Incerc sa postez in functie de timpul disponibil.

Basti spunea...

Let's get ready! :)
Succes in ceea ce ti-ai propus!

spartanic spunea...

Multumesc si iti doresc la fel si tie.
Pregateste-te, tinteste ... si trage!