miercuri, 27 mai 2009

Manipularea maselor


Cum sa faci bani grei, in vremuri disperate de "criza" ?

Simplu, manipulezi populatia credula, ii torni in urechi prin canalele media detinute cuvinte gen "virus" "teroare" sau "moarte".

Faultati de gripa aviara, liderii mondiali apar cu o noua gaselnita, gripa porcina.

Aud zilnic acest cuvant si ma gandesc daca nu cumva in lume nu sunt mai multe cazuri de oameni nascuti cu malformatii, leucemie, cancer, boli rare si in aceiasi masura grave, fara a starni panica in randul oamenilor ?

Fragment dintr-o stire datata 25 Mai 2009:

"Sanofi Pasteur, the world’s largest vaccine maker, said Monday that it has won a $190 million order from the U.S. government to make a swine flu vaccine. The company, a unit of French drugmaker Sanofi-Aventis SA, said it is “the first of what is expected to be a series of orders” from the U.S. for an H1N1, or swine flu, vaccine. Sanofi Pasteur operates flu vaccine plants in Swiftwater, Pa., and Val de Reuil, France."

Esti curios ? Mergi mai departe.

Saga continua, vesti bune pentru ei, frecati-va palmele baieti, curand o sa va lingeti ranile cauzate de criza subprime:

"Sanofi Pasteur, the vaccines division of the sanofi-aventis Group, has received the first of what is expected to be a series of orders from the US Department of Health and Human Services (HHS) to commence production of a vaccine to help protect against the new influenza A(H1N1) virus. This order from HHS was issued pursuant to an existing pandemic stockpile contract between Sanofi Pasteur and the US government that allows HHS to purchase vaccines for viruses with pandemic potential. In addition to this initial HHS order, the company is in discussions with other governments to address their needs for A(H1N1) vaccine."

Pentru toata stirea accesati sursa.

Stati linistiti, nu exista nici un pericol.

Speriati de acest nou virus, americanii schimba programul de stiri pe American Idol, britanicii la Britain's Got Talent, iar romanii probabil la Dansez Pentru Tine.

Imbecilizarea continua, dormiti linistiti fraierilor, guvernele lucreaza "pentru voi".

Virusi, teroare, moarte ...

3 comentarii:

fyamma spunea...

:)
dormi linistit guvernele vegheaza.
am renuntat la televizor, nu am timp, nu am chef sa le vad mutrele si sa le ascult stirile spalatoare de creier. Acum o saptamana am aflat si eu de gripa porcina.
interesant. O companie producatoare de medicamente aflata probabil in-un declin al vanzarilor (cine stie...poate oamenii chiar s-au desteptat si apeleaza la usturoi in loc de antibiotic)avea nevoie de o parghie comerciala si cineva a gasit solutia salvatoare. o noua jucarie sau cum sa inchizi ochii sa nu mai vezi criza.
ct despre criza cred in ea la fel ca in mos craciun.
magazine noi in RO fac cifre de afaceri care ii fac pe vecinii nostri mai europeni sa roseasca de invidie...
apa trece, pietrele raman.

spartanic spunea...

Exact asta se intampla.
Cand prea multe companii se ridica, guvernele si o banda de baieti veseli starnesc o furtuna in urma careia le vor cumpara la pret de nimic.
Marile banci de la noi au inregistrat profituri colosale, bani care se duc peste hotare la indivizi ce trebuiesc platiti cu salarii de 10 ori mai mari decat ale noastre, asta in conditiile in care avem spre exemplu, cele mai scumpe servicii bancare si desigur, printre cele mai slabe.

AlexR spunea...

titty-tainment, ''alapteaza'' prostimea cu mijloace ieftine de entertainment, umfla-i matu' cu orice fel de mizerii, ca EA sa se simta bine si sa nu observe/sa nu realizeze/(si chiar mai grav) sa nu O intereseze ce se intampla cu adevarat in jurul EI. din pacate, un sistem ce functioneaza deja de multa vreme si care, cu siguranta, va mai functiona in continuare, cat EA doarme linistita..