luni, 14 decembrie 2009

Cruisin'

Motorul se trezeste puturos la viata. Il resuscitez prin cheia din contact. Mormaie nervos cateva secunde, probabil din cauza gerului de afara.

Masina tatalui meu este foarte tare. A mea este foarte veche si uzata. Ieri cand i-am dat cateva pedale am observat ca teava de esapament mai scapa fum si printr-o gaura noua, undeva in dreptul usii din spate. Da, este o noua fisura. Sa o stapanesc sanatos. Nu pot sa nu remarca insa, cat de fioros este aspectul fumului iesit prin mai multe parti. Batrana doamna pare o bestie care scuipa flacari si fum pe mai multe capete, inca nu este gata sa se predea. I-am spus vreodata ca o iubesc ? O sa-i spun astazi.

Revin in masina babacului. Alta viata. Toarce placut, vireaza fin, stau ca in fotoliu. Ma plimb fara o tinta anume. Muzica din boxe rasuna intr-un volum exact cat sa nu ma deranjeze prea tare. Prefer sa ascult vocile orasului, claxoane anemice, autovehicule in miscare. Agitatie. Parca agitatia din noapte este mai placuta decat cea din timpul zilei. Poate pentru ca ziua esti prea ocupat si ai niste tinte anume, intervin nervii si agasarea. Este deja noapte insa ceasul pare sa fie mai puturos. Pentru el, este inca devreme. Eu doar ma plimb. Nu am nimic cu nimeni. Ma relaxez la volan. Masina asta pare de doua ori mai mare decat a mea. Este o balena ucigasa, careia ii place sa atinga viteze mari intr-un timp mai lent.

Pentru momente din astea, exista melodii de genul asta. Ghostface Killah.

As vrea sa pun mana pe un flex si sa scap de partea de sus a masinii. Un stil decapotabil. Si as mai vrea in dreapta sa fie ea. Sa radem, sa urlam si sa parasim orasul. Sa tragem la sorti o destinatie si sa ne indreptam catre ea. Fara viteza prea mare sau prea mica. Doar o simpla plimbare. Imi aduc aminte de cate ori m-am apucat sa invat pentru examenul auto. Erau vremurile cand eram student si munceam in afara tarii. Veneam in tara, sustineam examenele, ma apucam si de studiat legislatia, pentru ca apoi sa aman din nou examenul si sa plec. Si tot asa. Stiam cartea pe dinafara. L-am luat din prima fara probleme, insa cativa ani mai tarziu cand am decis sa mizez pe Romania. Poate ca daca ramaneam acolo, acum ma plimbam cu o masina mult mai buna/noua. Nu regret nimic. Asa a fost sa fie. Ma stiti doar, nu sunt materialist.

Continuam playlist-ul tot cu familia WuTang. Raekwon baby. Vocea tipei ma ucide.

Mai am aproximativ 50 metri pana la intersectie, culoarea rosie imi loveste retina. Ma indrept incetinind catre ea. Observ o caruta in partea dreapta. Da, o caruta. Primul lucru care imi vine in minte este reactia "birjarului" la vazul rosului. Chiar imi doream sa sparg carcasa misterului. Surpriza, caruta intra pe rosu fara nici o jena. Hmmm. Pai bine bre, asa ne-a fost vorba ?

Astia daca nu ma insel circula ilegal. Pai si noi ne rupem creierul in intrebari cu trei raspunsuri si ne usuram card-urile in RCA si Casco. Spun asta zambind. Nu am nimic cu oamenii aia.

Oare cum ar fi un examen pentru conducerea carutei ?

Pe langa seturile obligatorii de intrebari ar trebui incluse cateva legate strict de:

- operatia de resuscitare a calului in caz de necesitate, prin metoda gura-la-gura;
- procesul de curatare a "placintei verzi" ramase in urma calului. Dupa ce soferul observa coada ridicata urmata de eliberarea unui shake prospat din iarba, acesta semnalizeaza, coboara si pune aromatul amestec de pe urma caruia ii dau lacrimile, intr-o punga ecologica;
- inlocuirea potcoavelor pe timp de vara/iarna in functie de aderenta, ultima fitza pot fi potcoavele cu perne de aer pentru ca locatarii din perimetrul carutei sa nu fie deranjati de sunetele emise;
- atribuirea de catre cal a unor comenzi in cel putin doua limbi straine, astfel pe langa clasicul "stanga ba" sau "dreapta tutzi mama ta" sa se adauge si un "left stupid horse" respectiv "yo shorty hit the right side";
- calul trebuie sa invete sa scoata/introduca in aparatul din parcarea mall-urilor cartela cu ajutorul botului din dotare;
- si ultima dar nu cea mai importanta, din motive de jena fata de barbati care sunt stapanii planetei caii trebuiesc castrati pentru evitarea unor scene publice gen "holly shit check out the size of that!".

Calule, mananci ovaz ?

Ok, controlul realitatii.
Noaptea abia acum incepe.
Scot telefonul mobil si incep cu clasicul "Alo".

2 comentarii:

paispe spunea...

Eu de o saptamana si ceva ascult in masina acelasi cd cu colinde :)

spartanic spunea...

Corect!
Atunci nu era zapada, acum este.
Un motiv in plus sa imi iau si eu unul.