miercuri, 3 februarie 2010

Geneza miscarilor impotriva miscarii lor

Cu atat de multa informatie turnata in urechile tale prin masini media, mai poti garanta pentru autenticitatea vreunei surse, vreodata ?

O persoana care te minte intentionat privind in ochii tai miseleste, se poate obisnui cu acest truc murdar si in alte ocazii. Ai putea desigur sa amendezi cumva gestul respectiv si cu putina constiinta din partea acuzata, ai putea obtine un "iarta-ma nu mai fac". Guvernul tau te-a mintit in trecut si o face in continuare. Cum ai putea sa crezi pe viitor, omul din spatele microfoanelor ?

Acest aparat nu minte, de fapt ... tu te descurci si singur

Societatea se prosteste pe zi ce trece. Orice inovatie tehnologica scuteste creierul uman de putin efort. Omul se educa treptat sa invete folosirea motoarelor de cautare. Nu trebuie sa cunosti altitudinea Varfului Everest, trebuie sa ai suficient de putine cunostiinte nascute din contactul celor doi neuroni ramasi in viata, pentru a tasta "Everest" pe Google.

Heeei, dar eu ce legatura am cu discutie asta ?

Nici una. Esti doar un exemplu. Apropo, arati diferit astazi, ti-ai facut cumva ceva la varf ?
Sa continuam.

Pe langa faptul ca devenim mai naivi, lenesi, indiferenti, avari sau mai nou virtuali, mai nou devenim si din ce in ce mai grasi. Procentul persoanelor supraponderale este in crestere. Hai sa fac o gluma: "procentul se ingrasa" (multumesc celor care au gasit gluma amuzanta).

Pentru sanatatea Dvs. faceti zilnic 30 minute de miscare. Sincer, poti sa faci 60, 120 sau 397. Asta nu te face mai sanatos. Guvernul aloca din dragoste pentru poporul sau grasun, zilnic, un spot amarat de cateva secunde, proportional cu interesul lui fata de tine. Desigur, astfel de declaratii nu mai starnesc mirarea nimanui. Asadar omul de rand s-a prins cum sta treaba. Trebuie sa faca zilnic jumatate de ora de miscare.

Femeile iubesc barbatii ce asidua. Sau era vorba despre cei in uniforma ?

Este ok dar ... nu este ok. Miscarea este doar un mic angrenaj in masinaria numita sanatate. Ba chiar facuta cu prea mult entuziasm si prea putin creier poate fi deunatoare. Spotul meu pentru publicul larg ar dura minim trei minute si rostit la un bpm asemanator avertismentului de la finalul fiecarei reclame la medicamente.

Nu stiu cum dar se pare ca desi numarul de sali de sport este in crestere, apar tot mai multe alimente "bio" si produsele "dietetice" zac pe rafturi la reducere, noi suntem din ce in ce mai grasi sau anemici.

Excesul de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii.

Zaharul este o inventie oarecum recenta in istoria umanitatii. Din cate stiu provine de undeva din India si a fost exploatat la maxim de catre arabii musulmani care au extins comercializarea lor pana pe plaiurile noastre.

Multumesc mult ... Nu!

De sare avem nevoie cum are nevoie un peste de un colac de salvare sau o pasare de pilule impotriva raului de inaltime. Folosirea lui a fost accentuata nu atat de mult pentru imbunatatirea activitatii organismului (merci dar si fara tine era ok, dar daca tot ai venit urca) cat pentru conservarea alimentelor, fiind o sursa buna antibacteriana si mai ales cunoscut pentru capacitatea lui de a retine apa. De aici si faimoasa friptura romaneasca ce pe cantarul magazinului se da mare si tare insa pusa pe gratar se micsoreaza ... de frica.

Hmm, serios ca erau mai mari acum trei minute.
Jur ca voi ucide pisica aia.

Prostie omeneasca. Pilule magice de slabit contrafacute. Mai citeste odata ultima fraza apoi citeste propozitia urmatoare:
"Un individ care a cumparat o Dacie din anii '80, si caruia i s-a spus ca este un Ferrari, a avut neplacuta surpriza sa descopere ca masina este totusi ... o Dacie din anii '80". Cu alte cuvinte nu poti contraface o facatura. Cat timp mai mintim, minciuna ?

Respectati mesele zilnice. Sau ceva de genul asta. Nu stiu la ce se refera cand vine vorba de respect. Nu spune nimic de continut, imprejurari, conditii.

Si da. Grasimile sunt bune. Au scopul lor si mijloace de a le arde ciudate, la care nu v-ati fi gandit niciodata.

Dar despre asta dragi copii, intr-un episod urmator.
Concluzia este ca, nu poti schimba oamenii cu mesaje de cateva secunde.
Ramaneti alaturi de minunata societate spartana.




PS-Am uniforma.

Niciun comentariu: