marți, 16 martie 2010

Nucleul soldatilor gemeni

Despartiti de secole intregi de evolutie si istorie, dar totusi construiti in jurul unui nucleu identic ce in propria independenta refuza incapatanat cadourile viitorului.

Acest nucleu este suficient de puternic cat sa sustina temelia fizica si psihologica a oricarui individ. Iti poti imagina un organism independent, inconjurat de multe altele ce nu il pot influenta sau afecta, gravitand neputincioase in jurul lui.

Sistemul se afla in fiecare dintre noi. El nu este ascuns, ci doar ignorat la fel cum nu poate fi creat, ci doar reactivat.

Dintre cei doi frati gemeni, primul a fost nascut in urma cu zeci sau chiar sute de mii de ani, adus pe lume in conditiile vitrege ale unei planete crude, salbatice si cu un grad de pericol mortal. Traia alaturi de grupuri mici de oameni iar una dintre ocupatiile principale era asigurarea hranei, prin vanatoare. In functie de anotimpurile puternice si conditiile relativ precare de confruntare a climei ce influenta atat conditiile sale de trai cat si ale vanatului sau, migra parcurgand distante mari.

Materialul sau genetic forma un arsenal de proprietati ce il faceau o veritabila masina de ucis, lupta si supravietuire in sine. Conditiile in care isi ducea existenta, alimentatia si modul de trai l-au calit si au format din el un adevarat atlet ce ar putea oricand sa concureze cu sportivi ai lumii moderne. Instinctul sau de supravietuire isi atingea cotele maxime intr-un mod egalat doar de pradatorii din regnul animal cu care de multe ori concura in cursa pentru hrana. Simturile erau dezvoltate si isi stapanea in intregime instinctele si organismul.

Mesele erau rare, uneori avand parte de hrana odata pe zi sau chiar deloc, in functie de succesul avut la vanatoare sau doar din simplul motiv ca nu obisnuia precum omul modern, sa adopte cele trei mese clasice preferabil la ore fixe. Impulsul alimentar al omului modern, care mananca de cele mai multe ori pentru ca asa ii dicteaza creierul si nu organismul, era un fenomen indepartat ce avea sa puna stapanire pe urmasii sai candva mai tarziu. Scheletul sau era inconjurat de un strat fin de muschi, cu straturi de grasime aproape inexistente.

Mancarea sa era formata in principal din carne si tot ce se putea folosi din carcasa animalelor vanate. Fiind aproape mereu in miscare iar uneori iernile puternice trasau globul pamantesc, resursele sale vegetale erau destul de limitate. In functie de asezarea geografica indivizii aveau acces la darurile pamantului. Popoarele migratoare aveau o constitutie diferita fata de cele ce isi intemeiasera asezari stabile si explorau inceputurile agriculturii.

Arta antica ne prezinta acesti razboinici intr-o linie clasica, constanta. Corpuri acoperite de muschi ca dupa ani intregi de antrenamente si mese speciale. Imperiile ce aveau sa se ridice vor fi construite in jurul aceluiasi individ razboinic, a carei singure ocupatie este antrenamentul dur, alimentatia decenta si lupta.

Secole mai tarziu, fratele sau geaman poarta o existenta total diferita. Este sedentar si are acces la mai multe mese zilnice bogate. Lipsa efortului fizic si mancarea bazata in special pe grane si zahar si-au pus amprenta pe corpul lui. Muschii slabi dezvoltati, sunt acoperiti aproape in intregime de grasime si gaseste in depunerea efortului fizic un discomfort. Activitatile fratelui sau antic sunt vazute drept depasite si fara de rost, ca urmare eliminate aproape in intregime.

Nucleul razboinicului zace fara indoiala in el. Sugrumat in instinctele secolului XXI ce distrug atat mintea cat si corpurile indivizilor. Reactivarea razboinicului presupune efort fizic dar si mese moderate si uneori rare formate din carne, peste, fructe de mare, legume sau fructe si de asemenea dezvoltarea puterii de concentrare si a instinctului psihologic ce ne formeaza ca indivizi superiori, puternici fizic si mental cu un control deplin asupra organismelor noastre.

Dati Cezarului ... doar ce are nevoie.

Niciun comentariu: