miercuri, 9 aprilie 2008

Motivat!


A trecut ceva timp de cand efectuez aproximativ 3-4 sedinte de antrenament pe saptamana.
Aceste sedinte le-am purtat la bine si la rau, pe vant si ploaie, canicula sau ninsoare. Ai nevoie de un motiv al naibi de bun sa ma opresti pe mine din drumul catre sala. Imi place senzatia de a merge spre sala pe o vreme pe care altii se afunda in canapele in fata televizorului, sau cauta diferite scuze gen oboseala acumulata pe parcursul zilei.
Realizezi ca esti motivat, puternic si decis. Esti in afacere si ai de gand sa obtii ce ti-ai dorit de la inceput!
Eu mi-am propus sa ating o forma cat mai buna aferenta geneticului meu si expunerea acestuia la conditiile modului meu de viata (activitati zilnice, oboseala, stres, alimentatie, somn).
Daca ar fi sa lasi antrenamentul pentru zilele cand te vei simti mai odihnit vei ajunge probabil sa te antrenezi doar in weekend sau poate chiar mai rar. Exista vreo diferenta intre oboseala si starea de lenevire ? De unde stii ca esti obosit sau ... iti este lene ?

Cand incep sa se antreneze majoritatea indivizilor se pot lovi de urmatoarele etape:

1) entuziasm
2) scaderea motivatiei (pe fondul unor rezultate sub asteptari, obiectivele au fost stabilite eronat desigur)
3) abandon

Am observat lucrul asta de prea multe ori.

Ma vad ca un android ce detine puterea mentala de a actiona comenzi corpului sau.
Stiu cand sunt obosit si e bine sa acord odihna organismului meu in loc sa il supun stresului metalic din sala. De multe ori ca un paradox cele mai bune antrenamente le-am avut cand ma simteam obosit si la un pas de a renunta la sedinta de pe ziua respectiva.
Am motivat intotdeauna indivizii indecisi, iti va fi greu drumul pana la sala dar dupa ce pui mana pe fier si te incalzesti vei fi uimit sa descoperi ca organismul tau incepe sa raspunda pozitiv. Atunci incepi sa realizezi ca acea stare care te-a indispus mai devreme se afla doar undeva la nivel mental.

Inca un motiv sa gandesti mereu pozitiv.

Daca ti se pare evident ca nu ai timp sa te antrenezi exista posibilitatea sa mai reduci din durata antrenamentului. Am vazut indivizi care isi justifica astfel lipsa pe anumite perioade de timp sau chiar totala din sali, dar cu toate astea petreceau cel putin 2 ore la o sedinta.
O alta mare aberatie gasita mai ales in randul incepatorilor este ca daca petreci mai mult timp in sala obtii mai multe rezultate intr-un timp mai scurt. Rezultatele se obtin acasa pe fondul unui antrenament bun la sala, retine asta. Organismul tau nu isi dezvolta musculatura in sala, ci dupa un antrenament bun refacut corespunzator in afara salii, unde ajunge la mana alimentatiei, somnului si chiar al stresului.

Ridicate de la calculator si mergi la sala, obosit nu esti, nu esti motivat! Ai nevoie de un motiv super solid sa imi spui de ce nu acorzi putina atentie corpului tau.
Uita-te in jurul tau o clipa, calculatorul, biroul, mediul inconjurator, nici macar hainele de pe tine nu sunt ale tale, nu detii nimic pe lumea asta fizic, decat propriul tau organism. Nu este uimitor cum acorzi atentie unor lucruri pe care tu consideri gresit ca le detii si omiti sa faci asta pentru ceea ce este de fapt tot ce ai pe lumea asta ?

Uite un exemplu:

PC-ul - poate fi depanat
Biroul - se repara
Hainele - croitor/cos de gunoi
Geamul - se inlocuieste
Organismul tau - ESENTIAL!

Daca aceste randuri nu declanseaza impulsuri energetice in mainile tale sau doze de ambitie mentala ... esti in pericol!

Melodia saptamanii: Company Flow - End To End Burners

Un comentariu:

Anonim spunea...

oki ! am citi ..poate m a si motivat ..insa intri in acea rutina, dai la sala peste oameni dezinteresati care doar vazand-ui nu te stimuleaza deloc ...si incepi (pt ca nu ai cu cine comunik) sa nu ti mai vina a te duce la sala.
in general toti cautam salile din jurul cartierului nostru ...no....si stim cu totii ca nu sunt la acele standarde la care ne am astepta, un antrenor care mustaceste la tine ca esti fata, vecini ce au doar muschi nu si creier ( pe probate) ...si cateva mate(pipitze) care cica se mentin ...te intreb eu : iti mai vine? sau te umpli de sila??.Cel mai grav este atunci cand te apuci sa tragi de fiare ca un barbat si toti se uita la tine de parca ai oferi un spectacol la "bara" .... te faci ca nu ti pasa insa a doua zi cand trebuie sa calci din nou pragul salii ...asteptandu te din nou acei "barbati " ca sa te mai "priveasca odata cu nesat" si te mai intreb inca odata iti mai vine??????????
te sarut!