miercuri, 18 noiembrie 2009

Spirulina


Prima data cand am auzit de ea a fost in cadrul unei plictisitoare ore de laborator la facultate. Avem sa ma lovesc de el treptat si in cele din urma, de cateva luni, m-am decis sa il incerc.

Am facut putin studiu si uite ce va pot spune despre aceasta alga interesanta. Inceputurile spirulinei ne duc undeva departe in trecut, in anii de glorie ai imperiului Aztec, unde datorita climatului tropical favorabil plus a nivelelor crescute de pH din apa, se gasea in componenta algelor ce abundau in lacurile respective. Se pare ca locuitorii acelor zone recoltau algele respective, care odata uscate erau preparate in diferite forme si vandute ca hrana in pietele oraselor. In zilele noastre, datorita proprietatilor pozitive aduse in urma consumului si a foloaselor comerciale aduse, zonele de cultivare s-au extins.

Unul dintre momentele ine care medicii au contat pe efectele ei a fost prin administrare celor expusi (in special copii) in urma incidentului de la Cernobil. Nu avem nevoie de o calamitate sau nu este necesar nici sa asteptam efectele unei anumite afectiuni sau stari, pentru a incepe sa consumam.

Spirulina in forma comprimata

Printre numeroasele proprietati se pot enumera:
- continut ridicat de proteine, amino acizi esentiali, acizi grasi, vitamine si minerale
- regleaza metabolismul si creste imunitatea organismului
- elimina toxinele
- efecte pozitive asupra vederii, stimuleaza spermatogeneza (hai baietiiii)
- sprijina procesele digestive
- stimuleaza sinteza proteinelor si regenerarea celului hepatice (transaminaza)
- incetineste procesul de imbatranire
- sprijina refacerea in caz de efort intelectual ridicat, stres (sistem nervos) si multe, multe altele.

Consum aproximativ 2 comprimate pe zi, la intervale diferite.

Niciun comentariu: