luni, 25 ianuarie 2010

Timpul este acum


Amprentele vechiului an sunt inca vizibile. Rezolutiile sfarsitului acestuia ne mai bantuie din cand in cand precum o fantoma uituca. Sunt destui indivizi "acolo" care isi propun intotdeauna ceva pentru anul ce vine. Anii vin si trec, faptele raman doar pe hartie. Cred ca este timpul sa treci la fapte.

Anul trecut s-au deschis trei sali de sport in zona mea, nu pot sa spun ca este mare inghesuiala in ele cu exceptia celor doua trei ore de seara, clasice. Prezenta in sali este una clasica, mai crescuta in primele zile ale saptamani si ca repartizare individuala, cele cateva ore ale serii in care scursi din sediile firmelor personaje dinamice combat sedentarismul.

Efortul psihic ar trebui alternat cu cel fizic

Prin geamurile aproape aburite siluete feminine se misca in sincron, sunt atat de multe incat un "wow" (nici o legatura cu celebru joc) imi trece prin minte. Se intampla intr-o seara cu putin timp in urma.

Nu de putine ori vad tot felul de indivizi, cum intra insotiti de instructor cu scopul declarat de a "vedea sala". Nu prea am inteles niciodata rostul acestei sesiuni dedicate unui examen la care elevi sunt calitatea respectiv pretul. Daca cel din urma este un factor decizional important, cand vine vorba de calitate omul o plateste cu aceiasi moneda. Rezultate poti sa ai si pe aparatura veche, depasita, respectiv pe discuri si gantere in defavoarea unor aparate ce arata frumos in poze dar nu arata bine si pe fibrele musculare ce le frecventeaza.

Vechii campioni aveau rezultate frumoase, curate si modeste, in sali in care majoritatea tinerilor de astazi ar refuza sa intre. Fierul liber, bate si in prezent modernele aparate ce atrag cu aspectul lor "futuristic". Asa ca un aspect lucios in care iti poti face lejer freza, nu te va rasplati mai mult decat o vopsea clasica.

Aspectul nu garanteaza rezultatele

Ele depinde de multi alti factori, asa ca orice teorie legata de frumusetea aparatelor ar trebui sa ocupe un loc mai secundar, nici decum o zona de pornire. In sala doar stimulezi cresterea, ea are loc efectiv in bucataria unde mananci si in dormitorul in care dormi.

2010 este pentru multi anul vizat (din perioada lui 2009) in care vor renunta la fumat sau alcool, vor tine regim, vor planta un copac, vor salva balene sau se vor duce la sala. Dar cati nu au spus asta in timpul lui 2008 despre 2009 ?

Scuze si antiscuze:
- Nu am timp! R: Fa-ti! 40-50 de minute plus transport, trei zile pe saptamana rezulta aproximativ patru ore pentru corpul si mintea ta. Fara sa punem la socoteala weekend-ul.
- Distanta. R: Improvizeaza. Parcuri, piste de alergari, plimbari, role sau bicicleta.
- Lenea. R: Stim, este cucoana mare. Si ii plac indivizii iesiti din forma. Dar desigur, nu se intelege deloc cu cea mai buna prietena a ta, sanatatea. Pe cine alegi ?
- Varsta. R: 30-40-50-60 de ani, nu conteaza. Nu o sa rada nimeni de tine daca faci sport cu copilul sau nepotul.
- Nu am cu cine. R: Salile de sport sunt si locuri de relaxare. Iti faci prieteni si da, poate fi si un loc bun pentru "agatat".

Pentru cei care sufera din nou de mania amanarilor nu am decat un mesaj: "Misca-ti fundul!"

Red big mama

9 comentarii:

paispe spunea...

Daca ai mai multe sali in zona, mi se pare foarte ok sa te duci sa le vezi inainte sa alegi.

Eu de exemplu nu cu aparatele am probleme, ci cu ganterele. Imi sunt foarte folositoare ganterele de 5, 6, 7, 8, 9, 10 etc. kg. La ultima sala pe care am schimbat-o asta am urmarit.

spartanic spunea...

Doua sali la mai putin de 3 minute de casa, excelenta reteta sa combat monotonia.

Mi-am achitat abonamentul fara nici o vizita, un fel de privire acoperita pana la intrarea in sala unde fiarele striga catre mine "Surprizaaaaa!". Schimbarea o fac la vara.

PS-Imi place sa improvizez.

TheAlphaFemale spunea...

gizas faching craist!!! Tot ce ai scris mai sus s-a dus cand am vazut ultima poza :O:O:O

p.s. felicitari pt suturile in fund (incurajarile) transmise celor care ar vrea, dar nu fac. sa speram ca vor avea efect.

paispe spunea...

Pasul urmator e sa vina un individ sa te faca obsedat.

TheAlphaFemale spunea...

paispe, asa reactioneaza cei frustrati de faptul ca ei nici macar nu se straduiesc sa faca o schimbare in stilul lor de viata. Iti impartasesc pasiunea si te respect pentru asta.

Mai bine obsedat de stilul asta de viata... decat o leguma sedentara care crede ca doar tinand regim rezolva ceva. Mai exista si categoria care doar merge la sala, dar nu schimba nimic in alimentatie.

Trebuie gasit un echilibru, dar va ma dura ceva semenii nostri o sa constientizeze asta.

spartanic spunea...

Uite si eu care credeam ca sunt "obsedatul de serviciu".

Faptul ca am concurentza ma motiveaza si mai mult!

Urmatorul pas, am sa-mi scriu pe antebrat cu lama "SPORT FREAK".

Intrece asta, daca poti :)

paispe spunea...

Eu am cercei in forma de gantere si 2 tatuaje pe antebrate.

ha! :))

Anonim spunea...

Eh, si totusi anul trecut am reusit sa ma las de fumat si sa fac sport in mod regulat. Mai ramane sa lucrez la dieta. Oricum blogul tau impreuna cu alte cateva m-au ajutat mult. Keep up the good work!

spartanic spunea...

Multumesc.

Dieta incearca sa o adaptezi in pasi marunti, asa cum este cel mai bine.

Stim destule cazuri de cunosinte sau "vedete" ce au slabit cu regimuri inumane pentru ca dupa un an de zile sa revina glorios la greutatile initiale.