joi, 4 februarie 2010

Pasi marunti

In micile mele mese intelectuale zilnice de prin diferite surse virtuale de informatie, am gasit o stire interesanta.

Un cercetator (Dr. Mamdooh Ghoneum) de la Charles Drew University of Medicine and Science, face progrese in studiul sau legat de distrugerea celulelor cancerigene sub actiunea ... drojdiei.

Conform articolului, de aproximativ 20 de ani doctorul respectiv executa teste de laborator asupra celulelor cancerigene, ce se distrug dupa ingerarea drojdiei.

Yeah, you better run bitches!

Drojdia este un microorganism cu o istorie foarte veche, primele relatari legate de utilizarea ei venind din Egiptul antic (coincidenta sau nu, doctorul Ghoneum este nascut in Egipt) si este desigur folosita si in zilele noastre in multe procese biotehnologice la nivel industrial sau ... casnic.

"Nu am nici un dubiu ca sunt aproape de dezlegarea misterului in urma caruia celulele cancerigene mor dupa ce consuma drojdie." Declara Dr. Ghoneum. "Celulele efectiv graviteaza pe drojdie. Eu o numesc atractie fatala".

"Eu l-am invatat tot ce stie.."

Trebuie sa recunosc, mecanismul asta seamana cu tehnica unei prietene, o tipa frumoasa si rea ce goloseste portofelele barbatilor naivi si apoi ii arunca in strada.

Revenind la subiect, intotdeauna am crezut ca natura ne-a pus la dispozitie tot necesarul unei functionari normale. Insa omul, manat de setea sa imensa de stiinta a perturbat sau chiar distrus functionarea unor sisteme. Desigur, cu imbunatatirea altora. La ce pret insa? Poate ca natura a fost putin mai stricta decat si-a dorit omul. Odata cu trecerea timpului si-a dorit din ce in ce mai mult sa isi usureze existenta. Dar asta nu scuza multe dintre actiunile noastre ce pentru fiecare procent de comfort adus in plus, am distrus mii de alte procente colaterale.

Concluzia, asta inseamna ca putem bea si mai multa bere ?

Mmm.. nu!

Doar daca vrei sa ajungi asa:

Drojdia ruleaza.
Spor la treaba in cercetari.
Weekend placut!

3 comentarii:

paispe spunea...

Drojdia se poate prepara si in casa, cum se arata aici: http://www.youtube.com/watch?v=w-GmnAD4J7E

A mai incercat cu capsune, piersici, cartofi, varza (dar n-a spus daca i-au iesit). Teoretic fructele uscate ar trebui sa mearga sigur deoarece contin foarte multa fructoza in 'spatiu mic'.

Eu voi incerca sa imi fac din stafide :)

Mai e utila documentarea in directia fructelor si legumelor fermentate.
Un link foarte bun aici: http://www.fao.org/docrep/x0560e/x0560e00.HTM

spartanic spunea...

Wow, destul material.
Multumesc.

paispe spunea...

Tot despre drojdie:

http://www.youtube.com/watch?v=4mxqGF9JZHI

http://www.youtube.com/watch?v=E4dbFvqJHO0

http://www.youtube.com/watch?v=9v1cCEuSJZg