vineri, 4 iulie 2008

+30 Grade


Imi continui existenta in soare si aer prafuit.

In perioada asta ma confrunt cu o mica problema. Imi scade pofta de mancare, pierd putin din greutate, scade randamentul la antrenament. Poate ca este ceva normal, incalzirea atmosferei ne afecteaza. Ciudat, cand eram copil imi doream calduri cat mai mari pentru a fi create conditii optime scaldatului in vacantele la bunici.

Din cauza faptului ca in aceasta perioada nu mai sunt atras de consumul clasicei carni ca sursa principala de proteine, pun accent pe legume, lactate, uscaturi etc. incercand sa mentin un ritm fix de 4 mese pe zi. Stai linistit, un numar mare de mese nu iti va aduce kilograme in plus daca nu urmaresti asta, cu conditia sa mananci exact cat iti trebuie si alimente sanatoase nu in ultimul rand sanatos preparate.

Am scazut putin din intensitatea antrenamentului incercand sa il adaptez noului mediu. Transpir stand degeaba, iar in sala imi ud tricoul de pe mine. Trebuie sa ma hidratez pe masura altfel risc sa dau mai mult decat primesc. Efectele aerului conditionat sunt cunoscute. Urasc aerul conditionat in sala, sincer prefer sa deschid geamurile salii si sa ma antrenez. La ce bun un aer rece si imputit ? Pe langa asta gandeste-te ca expunerea la aer conditionat intr-un mediu simplu este de ajuns sa te nenoroceasca, ia gandeste-te cum este sa tragi incins intr-un aer rece ? O sa incepi sa te vaiti curand de incheieturi si alte dureri.

Intr-o societate care viseaza siluete cu un program de 8 ore/zi la birou si mese la fast food trebuie sa facem loc pentru compromisuri. Este aproape imposibil sa ramai in forma cu un program sedentar. Te vei chinui cu diete si trucuri care iti vor distruge atat psihicul cat si sanatatea. Nu cred ca exista vreo solutie sa nu faci nimic si sa arati bine. Nu daca ai un super genetic, asa ca umbla atent la alimentatie si apuca-te de antrenamente.

Creste consumul de lichide (apa plata si ceaiuri fara zahar). Acidulatele dulci te nenorocesc. Pe langa excesul de zahar si alte tampenii nu am o parere buna nici despre acid in sine. Asa ca spune adio la Coca Cola and company si descopera apa plata in cantitati industriale. 2 sau chiar 3 litri de apa/zi. Din punctul meu de vedere hidratarea cu un clasic suc acidulat este egala cu zero. Pentru unii poate suna absurd dar merita sa incerci si cu timpul organismul tau se va adapta si va da semne pozitive.

Daca privezi organismul de ceva, cum sunt dulciurile, cateva zile vei avea o senzatie de nervozitate de genul "daca nu mananc crap" ... dar crede-ma ca daca nu hranesti monstrul va crapa el pana la urma.

Ai grija cu fructele. Majoritatea au un continut caloric destul de ridicat de zaharuri. Bananele pot concura cu succes in cursa cu batoanele de ciocolata clasice.

Niciun comentariu: