vineri, 11 septembrie 2009

9/11

Atentatul de la 11 Septembrie 2001 este la fel de terorist pe cat armele biologice detinute de Saddam Hussein.

Astazi se implinesc 8 ani de la tragicul eveniment de la World Trade Center.

Pentru unii este doar o alta zi, insa sirul de actiuni ce i-au urmat, au influentat categori vietile si destinele unor oameni.

Ok, sa trecem peste partea subiectiva. Din punctul meu de vedere totul este o mare inscenare. Punct. Sunt atat de multe lucruri care au fost demonstrate, imposibil de explicat sau care din contra, nu au nici o explicatie. Pentru inceput va recomand Fahrenheit 911. Cine nu l-a vazut inca, sa o faca. O sa fiti imediat pusi la curent si surprinsi in aceiasi masura.

Un mare "Wow, nu stiam asta!" Povestea miroase urat. Pacat ca unii au platit cu viata.


Administratia Americana, folositi mai mult spray va rog!

Din cercetari rudimentare (capitolul hai sa dau click si pe asta) am prins unele chestiuni care mi se par o baza solida pentru conspirationisti. In umila mea opinie, toata chestia asta este un amestec de atentat cu putine condimente conspirative. Adevarul desigur, undeva la mijloc. Dar nu trebuie sa fi un geniu sa iti dai seama ca de pe urma lor, aveau de castigat grosolan, chiar victimele acestuia (hei, victimele holocaustului, stiti ce vreau sa spun ? desigur ca da).

Hai sa continuam. Ce imi pute in povestea asta mai ceva ca o pereche de sosete dupa trei zile pe munte:

- Exitul de pe piata de capital din compania aeriana victima, cu putin timp inainte. Cand cineva isi vinde actiunile, are un motiv al naibii de bun

- Incheierea unei polite de asigurari colosale, cu putin timp inaintea "atacului"

- Retragerea avioanelor militare din zona New York, unde zilnic la orice ora cel putin un avion patruleaza spatiul aerian, pentru o simulare undeva la o distanta relativ mare fata de oras

- Din patru obiective vizate, tocmai Casa Alba scapa ... un romanesc "ma lasi" ?

- Trei teroristi amarati, preiau controlul unor avioane cu sute de pasageri in ele, cu ajutorul unor cutite de plastic si al unor desfacatoare de conserve ? Stiu ca suntem romani si nu sarim daca un pierde vara agaseaza o tanara pe strada, dar cand e vorba de viata unui om cred ca instinctul de aparare preia controlul si asta uneori face minuni

- Dube misterioase care au carat tot felul de cutii in subsolul cladirilor, personajele respective venind cu ordine de sus, angajatii de la securitate fiind obligati sa ii lase sa isi faca treaba si fara intrebari, pentru lucrari in zona casei lifturilor, tunelul acestora se stie, ar fi fost coloana vertebrala pentru plasarea explozibililor

- Viteza de cadere a cladirilor, problema adusa de multi experti in demolari, fizica, dinamica corpurilor etc O cladire ce pica de la sine se indreapta catre sol la o viteza mult mai lenta si uneori nu in totalitate. Nu am prins cutremurul din 1977, dar am vazut poze si unele blocuri sunt cazute partial, ca sa nu mai zic ca turnurile erau facute zob.

- Sunt singurele cladiri care au cazut ca urmare a unui incendiu. Topirea structurilor metalice, din nou bull shit, un avion in cladirile alea a fost precum o randunica intr-un frigider, si chiar daca cherosemul ar fi putut incinge structurile respective, cat naiba combustibil sa aibe un avion dupa ore intregi de zbor, stiind clar ca nu erau alimentate pentru inconjurul lumii, ci pentru curse nationale, deci rezerve limitate

- A mai fost un caz de avion patruns in cladiri de birouri undeva in zona Asiei daca nu ma insel, au ars cateva etaje, cladirea este intacta si astazi

- Craterul singurului avion prabusit precum si zona impactului de la Pentagon arata ridicol, o spun si expertii in zeci si sute de filmulete.

Ooook ajunge, m-ai convins!

Era nevoie de un pretext pentru a putea convinge populatia americana sa aprobe razboiul ce avea sa vina. Irak, Afganistan, pardon ... petrol, mult petrol.

Cum convingi populatia sa ridice armele la cer ? Simplu, creezi martiri, oameni rai si populatie ce da cu pumnul in masa satula sa mai tolereze. Si uite asa armata Americana condusa de George W. Bush face un mare serviciu populatiei americane si nu numai (oh, cineva sa-mi stearga lacrimile pentru gestul lor) si ataca pe oameni rai si urati.

Ce a urmat stim cu toti, ce va urma, stim prea putini.

Deschideti ochii.

Te provoc sa urmaresti Zeitgeist !

2 comentarii:

Anonim spunea...

uite ca mi-ai dat tema pt acasa:) zeitgeist am vazut si unu si doi.farenheit 911 inca nu, promit ca o sa il caut. cred ca e conspiratie? da totul e conspiratie, institutii democratie, libertati , drepturi - traim intr-un matrix dur, nemilos, mult mai simplu dar si mai eficient decat cel din cunoscutul film. e chiar sum nasul nostru si ne provoaca stranuturi, dar suntem prea boi sa il vedem si sa il constientizam. desigur cei care condamna ceva sunt nebuni fascinati de teoria conspiratiei, totul e roz si merge din ce in ce mai bine, incet, dar sigur. ma lasi?

spartanic spunea...

Fahrenheit 9/11 trebuie neaparat vazut.
Un alt film foarte interesant al regizorului Michael Moore este si Bowling for Columbine unde trateaza excelent problema armelor in Statele Unite.