joi, 17 septembrie 2009

Cultul


Vorbeste la mana!

Nu este prima data cand trec prin asta, si la naiba daca o sa fie si ultima.

Mi se spune uneori de oameni care nu au nici cea mai mica idee despre ce vorbesc ca sunt un maniac al mancatului sanatos, al sportului, ca fac din asta un cult refuzand sa gust placerile vietii.

Nimic mai ridicol.

De fiecare data trebuie sa repet ca nu tin regim, ci doar nu mananc anumite alimente care dupa umila mea parere sunt o depunere toxica pe celulele organismului.
Pentru toti inapti care sunt in lumea asta, daca refuzi un aliment comun consumului, sa zicem paine, nu inseamna ca ti regim.

Asadar, o parte din alimente care nu au ce cauta pe masa mea:

-mezeluri, mititei, carnati, etc doar foarte rar forme ale pastramei, pentru informatia Dvs. tot ce este pasta este doar un extras din sorici, multa grasime si multi aditivi;
-paine, rar neagra si preferabil din orice alte seminte decat grau;
-produse de patiserie, o porcarie cu multi carbohidrati si grasimi pacatoase;
-sucuri si bere sau mai bine zis zahar si alcool;
-produse ce contin cantitati mari de carbohidrati gen spaghete, pizza, etc
Si lista poate continua, cel mai mare procent dintre ele nu erau in consum acum 100 de ani sa zicem si totusi omenirea s-a dezvoltat intr-un mod corect si fara ele, ti se pare ca de la un timp mancam din ce in ce mai bine ? Eu zic ca nu.

Ti se pare inuman ce fac ? Crezi ca poti sa mori in lipsa unui consum al produselor din lista de mai sus ?


Catelul vinovat, recunoaste ca nu.

Am trei antremanente pe saptamana, nu dau nimanui socoteala ca sunt distructive sau nu. Doar un tampit le poate considera nocive organismului. Sunt trei ore intre multe altele ale saptamanii in care prefer sa am si alte activitati.

Dar oare adunatura asta de lesinati care dupa 5 gogosi beau o cola dietetica, au dreptul sa judece pe cineva ca refuza modul lor de viata? Normal ca nu.
Oare drumul meu este un etalon de urmat pentru toata lumea ? Din nou, nu. Fiecare este liber sa faca ce vrea, toti au dreptate si totusi niciunul.

Observ o tendinta ciudata in oameni de la un timp. Cand le spun ca dupa programul de lucru ar trebui sa ne plimbam pe undeva mi se spune ca ar fi mai bine sa stea cateva ore peste program. Daca recomand cuiva o alergare in parc sunt privit de parca il trimit la moarte sigura si ce este ciudat este ca unii au impresia ca ii oblig sa faca asta. Daca termin programul la exact ora stabilita si plec sunt privit ca un dezertor. Si a doua zi eu le povestesc experientele de peste zi, iar ei nu au ce sa-mi spuna pentru ca viata lor este un indigo casa-serviciu-casa-serviciu.

Si ei imi critica alimentatia si atentia "exagerata" acordata organismului, si totusi:
-eu am energie si ei nu
-ei se imbolnavesc si eu nu, aproape saptamanal unul lipseste o zi din probleme de sanatate
-ei sunt stresati, dreprimati si nervosi, iar eu nu.

Care este diferenta dintre blogul asta si unul pescaresc sau dedicat cresterii caiselor ? Pasiunea pentru ceva anume, chiar si doar pentru existenta de zi cu zi.


Chinuie-te in continuare, iti vor face statuie curand.

Si uite ca ei nu prea au timp sa faca nimic si eu le pot face pe toate. Nu trebuie sa ti regimuri draconice, sa practici infometarea sau sa te lovesti inainte de culcare cu biciul pe spate de 50 ori. Tranzitia catre un mod mai sanatos de viata trebuie facuta lent. Cunosc zeci de cazuri care au esuat pentru ca au abordat gresit. Da, poti slabi mancand si nu, nu poti slabi infometat. Mai devreme sau mai tarziu tot scapi precum o vita in lanul de porumb, si pui la loc in doua zile cat ai tras la modul masochist in doua saptamani.

Romani urmarind si alte activitati decat cele ghidate de turma

Concluzia, invata sa nu mai judeci pe cei din jur pana nu vezi paiul din ochiul tau. Fiecare are dreptul sa isi puna ce vrea pe el ca haina, in par drept culoare sau in farfurie ca mancare.

Romania trebuie sa scape de instinctul asta de cireada comunista, unde este la moda ce dicteaza majoritatea, uitand ca fiecare individ este identic ... dar totusi diferit.

PS-In timpul redactarii articolului unui coleg i s-a facut rau. Prea multa cola pe masa in loc de apa, prea multi covrigi si saratele in loc de alune sau migdale crude, prea putin somn, prea putina miscare ... sa mai continui ? Eu, cel sadic ?

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ai foarte mare dreptate!
Exista 2 mari categori: pulimea si restul. Pulimea nu va intelege si va condamna chiar, va lua in ras si va face mistouri, se vor "bucura de viata".
Dar cum ai zis si tu, ei sunt cei care sunt bolnavi tot timpul, ei sunt cei care se culca obositi si se scoala obositi, ei sunt cei care se scoala dimineata ca sa aibe unde pleca, ca apoi sa aiba de unde sa se intoarca acasa si sa mai treaca o zi.
Avea cineva o vorba referitor la categoria asta sociala: "ne trezim, mancam, bem, facem cacutza,ne uitam la televizor, mancam, bem, ne culcam, ne trezim, mancam..."

spartanic spunea...

Probabil ca cei mai multi oameni se simt bine doar inconjurati de cei ce formeaza majoritatea.
Unul dintre lucrurile bune aduse de internet a fost posibilitatea interactiunii dintre oamenii pasionati de anumite subiecte.
Altfel, lantul turmei ar fi atarnat si mai greu, dar, treptat cedeaza.

fyamma spunea...

:)
eu m0am saturat sa dau explicatii despre ce mananc.
raspunsul este simplu
steroizi si am incheiar orice discutie.
de ce asta si nu aia, de ce plicul ala plin de pastile, de ce atata apa.

parabola lui Gauss demonstreaza ca nimic nu este anormal in extremele parabolei, doar ca nu se afla in centru ca majoritatea structurii.

colac peste pupaza tot eu sunt catalogata drept cea care nu mananca sanatos. pai daca nu-i dai cu paine maica...

L3ST spunea...

Salut. Iti urmaresc de mult blogul, sunt printre oamenii ce nu prea comenteaza datorita formularului naspa de comentarii al blogspot.
Poti face un post cu ce mananci? Serios, ceva exemple. De cand sunt abonat n-am vazut nici unul.

spartanic spunea...

Twinwings, de acord cu tine.
L3ST, desigur, intr-un post viitor.

PS-Am sters doi de "asadar" din post :) Erau mai multi.

paispe spunea...

Am iesit la masa zilele astea in interes de serviciu si toti s-au mirat cand au vazut ca am cerut o salata de fructe fara frisca la felul 1 si o salata de rosii cu castraveti dubla la felul 2.

Concluzia lor finala a fost ca tin regim :)

Pentru mine, raspunsul la intrebarea ce mananc, este simplu: plante.

(eu merg pe raw 100%)