joi, 12 noiembrie 2009

Ar trebui

... sa port o masca prin metrou ?

Deja devine ridicol subiectul. Oare ziarele care in lipsa stirilor despre nu stiu ce "pitzipoanca publica" si hartia igienica cu cristale Swarovski cumparata de ea in Insulele de Diamant, nu ar trebui trase la raspundere pentru promovarea unei stari de discomfort la adresa populatiei ?

Care poate fi diferenta intre un subiect tratat in limite normale si unul din care se stoarce si ultima picatura de seva ? Probabil curand vom avea posibilitatea sa achizitionam containere spatiale cu ajutorul carora ne vom putea caza pe Marte, departe de virusii planetei mama.

Amuzant este ca desi suntem intoxicati cu astfel de stiri, romanul face desigur ce stie mai bine, ramane indiferent ... salta din umeri si ofteaza "lasa Vasile, trecem noi si peste asta".

Interiorul unui roman de varsta medie. Batran si impacat cu soarta.

Astfel, nu de multe ori in drumurile cu metroul, observ specimene ce nu au nici o treaba cu bunul simt. Nu va ganditi la tineri rebeli, rromi sau zugravi care pleaca de la munca in tinuta stropita de vopseaua de peste zi. Nu, ne referim la domni si doamne majoritatea trecuti de prima varsta.

Tusesc cu gura larg deschisa ca niste soprane, horcaie de parca sunt singuri in dormitor, stranuta generos cu mainile oriunde numai la gura nu. Zilele trecute un domn la vreo 50 de ani, cu un diplomat in mana trecea pe peron tusind de parca avea un pai in cerul gurii. Am crezut ca este un extraterestru ce incearca sa ne transmita ceva. Da, este de pe planeta Nesimtirii venit cu nava spatiala "7 Ani de acasa lipsa".

Cateva sfaturi pentru acesti martalogi care ne impart generosi virusi:

- tineti virusii tai pentru tine in gura matii de nesimtit!
- pune mana la gura cand stranuti ca doar nu o ti in fund tot restul zilei si te deranjeaza mirosul
- ia-ti un pachet de servetele, costa 1-2 RON, sau vreti sa va reduca statul 50% si din pretul astora ?
- unde naiba va duceti la 7-8-9 dimineata ? noi mergem la job, voi unde naiba mergeti ca majoritatea abia va taraiti picioarele!

Am suparat cativa. Ups! ... Derbedeul naibii!

Romanii au imunitatea scazuta. In fiecare zi ma minunez cati oameni au nasul inrosit si sufla puternic in batiste. Culmea este ca majoritatea stau infofoliti de cum vine primul fior de frig, nu ies nicaieri, la birou lor temperatura concureaza cu o jungla tropicala si activitati in aer liber nu au.

Sistemul lor imunitar probabil urla de durere. Pai, continua sa mananci covrigei toata ziua.

Da, cred ca trebuie sa port si eu o masca.

PS-cand o sa vezi urmatorul individ impartind germeni prin sistemul de transport in comun, du-te la el, zambeste-i frumos si spune-i:

"... Nu va suparati, nu ati dori sa stranutati putin si in propriul anus ? Este singurul loc unde nu ati raspandit virusi ai gripei si racelii. Ah, scuze ... aveti deja in comun ceva cu fundul Dvs. ... amandoi sunteti de cacat!"

5 comentarii:

Anonim spunea...

:)foarte tare:)dar cam dur...ma intreb uneori...de ce unii oameni cand sunt nervosi...sunt tare haiosi?

spartanic spunea...

Afirmativ, mai bine scoatem amuzamentul din noi la furie decat nervii.
:)
Imi place sa fac haz de necaz, ma tine optimist.

CassiusDio spunea...

Cea mai tare faza e cand da frigul sau un strop de ploaie: in autobuze toate geamurile sunt inchise ermetic. Sa ne inhalam reciproc microbii mai bine. Este o caldura insuportabila si oamenii stau infofoliti, nu stiu ca astfel isi reduc speranta de viata (organismul care traieste la temperaturi scazute are un metabolism incetinit si celulele mor mai greu). Si, bineinteles, jumatate din autobuz tuseste, stranuta, isi drege vocea sau, Doamne Fereste, chiar scuipa ! de preferat imediat ce au coborat, ca sa vada si tovarasii de drum ce au "produs" ei.
Intr-adevar, poporul roman e cu sanatatea la pamant iar la asta contribuie atatia factori ca nu am timp sa ii insir acum, aici....

TheAlphaFemale spunea...

Am avut o initiativa, descurta durata cei drept, la un moment dat de a milita impotriva celor trecuti de 60 de ani care se plimba cu autobuzul. Am tiparit fluturasi pe care ii rugam sa iasa la plimbare intre 10 si 16 (asta pe scurt). I-am impartit in vreo 2 statii (evident cele care ma interesau (zona Piata Victoriei). Mi-am luat injuraturi, am evitat un baston pe carca prin fandare agresiva, si cred ca seara m-am si inecat de vreo 3 ori la masa. Rezultatul? 1-0 pentru ei... Alte resurse nu mai am... poate doar o campanie la nivel national mediatizata in timpul emisiunii Corinei Chiriac...

spartanic spunea...

Da, ar trebui facuta o campanie cu subiectul asta, un titlul bun ar putea fi: "Tu chiar ai, tot timpul din lume".
Peste toate, Metrorex tocmai a confirmat o greva generala.
Sa vezi show si trafic maine (17.11.2009) in Bucuresti.