vineri, 20 noiembrie 2009

Risc prezent


M-am angrenat intr-o discutie aseara. Praf si pulbere.

"Ce faci cand ai aflat ca partenerul te-a inselat/te inseala"

Pentru inceput, cuvintele unui om cu varsta undeva la 50 de ani. Cand se intorcea din delegatie, in gara, intotdeauna isi suna sotia. "Sunt in gara, in 30 de minute ajung acasa." Explicatia gestului a fost urmatoarea. "Sunt mai tot timpul plecat. Nu am chef sa imi gasesc sotia in pat cu vreun necunoscut sau mai rau, cu un prieten. Imi iubesc sotia si fac asta pentru binele familiei, nu imi doresc divorturi sau scandaluri grele. Se intampla in toata lumea. Si in plus, chiar si eu imi insel sotia uneori cand sunt plecat." Cuvinte simple si totusi puternice. Oameni impacati cu adevarul. Oameni fericiti.

Sunt barbat, statisticile arata ca eu sunt mai dispus sa insel decat ar face-o o femeie. Cine sunt eu sa contrazic statisticile ? Si se pare ca femeile sunt mai fidele, mai devotate. Probabil. Dar nu ma face sa nu ma intreb ca un procent mare de barbati infideli, inseala partenerele, cu un procent oare nu la fel de egal ? Logic. Exceptie fac cei care isi inseala partenera cu ... un purtator de cuc. Ok, adaugam aici si marja oferita de prostitutie si iese o formula:

% Femei inselate = % barbati ce inseala + 10% (prostituate, sau parteneri barbati)
% Barbati inselati = % femei ce inseala - 10% (gigolo sau parteneri femei)

Geometria relatiei, moartea omului de stiinta

Ok, sunt barbat deci sunt mai dispus. Da, clar procentul este superior in cazul barbatilor pentru ca refuz sa cred ca un procent de barbati ce apeleaza la prostituate poate fi egal cu cel al femeilor care apeleaza la serviciile sexuale ale unui barbat. In primul rand, imi limitez parerea la relatiile clasicele, fara verighete implicate.

Femeia sincera are in general nevoie de cateva lucruri, destul de simple:
- iubire
- protectie
- atentie, si nu in ultimul rand
- sa se simta femeie alaturi de barbatul respectiv.

Eu am o teorie.
Femeile au nevoie de foarte multa atentie, iar noi barbatii, uneori uitam. Poate ca atunci cand uitam, de fapt inselam partenerele noastre cu o tipa pe numele ei Indiferentza. Si cand noi inselam partenera cu tipa asta, automat partenera ne va insela cu un individ a carui energie si sentimente, genereaza noi surse de lucruri simple, enumerate putin mai sus.

Ca tot circula febra porcina printre noi. Da, barbatii au ceva gene porcine in ei. Asta este. Sunt adanc infiripate in ADN. Un barbat bun face tot posibilul sa nu se lase dominat de ele. Este precum pofta de zahar ce apare cand ai un tort pe masa si tocmai ai promis ca nu mai mananci dulce.

Este atat de mult de vorbit incat as putea umple pagini intregi, dar totusi prefer sa rezum. De ce ai apela la altcineva ? Pentru ca poate simti nevoia de schimbare. Este ca si cum timp de cateva luni ai manca in fiecare zi la ora 15:00 friptura de vita cu garnitura de spanac. Poate ca la un moment dat te saturi. Si vrei sa mai schimbi meniul. Il schimbi, si iti dai seama uneori ca da, alegerea facuta este mai buna sau nu, am mancat ceva si totusi nu se compara cu meniul meu obisnuit. Cazuri de genul "prietena mea m-a inselat cu trei prieteni de-ai mei" sunt mai aparte. Inseamna ca ori esti un idiot care doarme pe el, ori felicitari te-ai combinat cu cea mai mare panarama din orasul tau.

Daca functioneaza, de ce l-ai repara ?

Concluzia este ... rahaturi se intampla. Intra intr-o relatie pregatit pentru orice. Sinuciderea nu este o optiune. Cel mai bine este sa nu afli si sa fi impacat cu gandul ca chiar daca nu ai aflat nimic, se prea poate sa se intample. Treci peste. Doamna ta are nevoie doar de 15 minute sa intretina un act, nu de un weekend. Incredere, comunicare si varietate, cheia succesului.

"Cine te-a dezamagit odata, o va face si a doua oara" Donald Trump.

Fidelitatea este un test. Sa nu iti para niciodata rau ca ai fost fidel. In jocul pasului gresit, ai castigat. Dezamagirea vine cand afli ca partenerul tau a trisat. Timpul le vindeca pe toate, nu exista om perfect. Nu trebuie sa inseli doar pentru ca la randul tau ai fost inselat cum nu trebuie sa te arunci de pe bloc doar pentru ca un prieten bun a facut la randul lui asta. Total de acord cu morala filmelor americane. Eu cu un numar ridicat de relatii contra prietenului mei care de ani de zile are o relatie frumoasa. Nu sunt cu nimic mai presus decat el, decat in statistici sau intr-un domeniu ce pentru ei este demult stabilit. Sunt mandru de el si nu sunt mandru de mine.

Weekend placut si ramaneti fideli!

5 comentarii:

TheAlphaFemale spunea...

Felicitari! Este de departe unul dintre cele mai bune posturi pe care le-am citit in ultima perioada. Da, si femeile inseala. Da, si ele cauta ceva nou, un profiterol printre atatea eclere. De multe ori nevoia de profiterol este pentru a-si demonstra ca tot eclerele sunt mai bune. Sunt cazuri cand oamenii nu inseala pentru ca ceva merge prost, ci pentru a-i da putere sa mearga mai departe. Si asta e o forma de a lupta pt o relatie, nu? Da, sunt de acord ca se poate dezbate pe tema asta la infinit. Poate ca ar fi timpul sa incepem sa gasim solutii, decat sa ne plangem...

spartanic spunea...

Multumesc mult.
Am incercat sa fiu super realist si sincer fata de mine insumi in primul rand si sa storc cat mai mult din fructul experientei.
Paradoxal cum uneori tu cel care inseli, poti ajuta foarte mult cuplul din care individul respectiv provine.

Anonim spunea...

yep,yep,yep......uiti si inseli cu indiferenta.....si nu,nu te lupti cu genele porcine...tu...oricare ai fi ala....:)dar e in regula..tot te iubesc..
................anonim.............

spartanic spunea...

Anonim, sper ca esti o reprezentanta a sexului frumos. M-as simti flatat.

Si, in cazul in care reprezinti sexul tare, desigur as fi putin speriat.

Anonim spunea...

Lucrurile importante sunt intotdeauna simple dar isi pierd din importanta atunci cand alegem sa le complicam.
Lasa Google!:P Nu e citat! E o alta teorie :).
Aura