luni, 4 ianuarie 2010

Ordin catre anul 2010

Merg pe drumul asta de un an de zile. Tot 2009 l-am parcurs.

Este o autostrada imensa, ce a inceput la momentul zero al creatiei mele. De atunci, fiecare an in plus mi-a fost un drum. Cu doua sensuri. Pe sensul meu merg in general eu. In ultimii ani mai ales, merg singur. Din cand in cand persoane cu intentii de ambele parti ale sentimentelor, mi se alatura sau trec doar pe langa mine pe sensul opus.


Un drum ca oricare altul, zone drepte in care accelerez, curbe inaintea carora reduc din viteza pentru a accelera undeva pe la mijlocul ei dar si opriri pentru alimentare cu combustibil, schimbari de cauciucuri sau revizii tehnice.

My way on the highway

Este visul oricarui barbat sa aibe controlul propriului drum. Drumul meu inca ma poarta pe unde vrea el si eu il urmez, sunt suficient de barbat sa recunosc asta. Sunt lucruri ce stau in noi de secole. Asa este in viata, uneori drumul te alege pe tine si nu invers. Cea mai mare iluzie cand vine vorba de drumuri este sa ai impresia ca tu conduci si sa afli ca nu este deloc asa. Dumnezeu sau destinul, tind sa iti arate ca uneori poti pierde rapid controlul. Dureaza cat pocnitul din degete sau clipirea unor ochi.

Cele mai usoare calatorii se fac in cel putin doi. Este o calatorie lunga, uita-te in ochii si in inima celui de langa tine si daca simti ca puteti face asta impreuna, accelereaza. Pe 2010 am sa iubesc mai mult si mai bine. Voi aprecia mai bine momentele si cel mai important, voi invata mai mult sa le recunosc. Trebuie sa deschid ochii mai mult, mult mai mult caci oricum uneori oricat de mult ar fi nu am avea puterea "sa vedem". Am sa fiu mult mai vesel si un gram mai optimist. De ce ? Pentru ca anul asta vreau sa fiu si mai bun decat am fost vreodata in 2009. Si in 2011 un om superior celui din 2010.

Raman dependent de oameni, viata, natura, pozitiv si fier. Am sa continui sa transpir si imi voi distruge plamanii incercand sa inghit aer in drum catre varfurile astea minunate. Fie ca urc un munte sau incerc sa mai fac o repetare cu gantera, fie ca alerg dupa tramvaiul in care se afla o persoana careia trebuie sa ii spun imi pare rau, am gresit.

Sper ca drumul asta sa fie usor ascendent, sa ma duca putin mai sus ... mai aproape de marele scop final, pe care recunosc ca nu il vad acum, dar ii simt prezenta precum un parfum usor ce vine dintr-o incapere de la etajele superioare.

In data de 31.12.2009 am oprit masina si am coborat putin. Aveam in fata o rascruce a timpurilor. Un nou drum se contura. Vedeam doar putin din el, restul sta invelit in haina misterioasa a viitorului, pe care o voi dezveli la momentul oportun. Toate la timpul lor, cum spun batranii.

Ma uit in urma mea pe drumul ce tocmai l-am parcurs si multumesc in gand celor care in 2009 au fost langa mine fizic sau mental si mi-au dat puterea necesara sa le fac pe toate, celor care uneori au pus mana pe telefon si mi-au facut momentele mai frumoase. Adresez un respect deplin si fortelor universale ce graviteaza in jurul sufletului meu, in acelasi dans ce il fac de milenii intregi, una incercand sa ma construiasca in timp ce alta incearca sa ma sfasie. Las in urma un drum si ma asteapta in fata altul.

Ne vom intalni negresit pe parcursul drumului, eu spre deosebire de anul ce tocmai a trecut, sunt putin mai mult pregatit pentru asta.

Text dedicat celor langa care voi opri masina si voi cobora anul acesta, pentru femeile spartance si barbatii ce din cand in cand viziteaza si posteaza, cu bune sau cu rele, (pe) acest blog.

2010 ? This ... is ... Sparta!

8 comentarii:

fyamma spunea...

foarte tare finalul...care e de fapt inceputul...
" Asculta-ti intotdeauna fiinta, aduna-ti curajul si mergi catre necunoscut. Ca sa te dezvolti pe masura destinului tau e nevoie de mult curaj, e nevoie de neinfricare. Oamenii care se tem mereu nu pot trece dincolo de ce este cunoscut..."
Osho - curajul

La multi ani!

Madalina spunea...

misto blog .. in Bucuresti toti invata sa fie duri si cam atata

TheAlphaFemale spunea...

Nu cred ca e vorba de Bucuresti si o zona geografica...e vorba de mentalitatea barbatilor de astazi...dar cum suntem facuti sa fim diferiti, iata ca speranta nu e pierduta si mai sunt si barbati...care stiu sa fie barbati...sau cel putin incearca...

Succes spartanic si sper ca la sfarsitul lui 2010 sa nu ai nici o milisecunda de dezamagire atunci cand vei trage linie...

fyamma spunea...

o sa putem trai intr-o zi fara etichete? a eticheta inseamna a te limita...eu zic ca putem mai mult de atat

spartanic spunea...

Va multumesc pentru urari si pentru faptul ca umpleti niste goluri ce mai apar pe blog.

Impreuna dam o forma mult mai buna, separati poate ca nu putem crea o identitate geometrica, asa ca hai sa-l facem invidios pe Euclid.

Am sa dispar cateva zile din jungla asta de ciment, pentru o zona cu piatra si brazi, pentru cateva zile am sa fiu un "aventurier" cu zapada pana la brau.

Domnisoare dragi, aveti grija la voi.

Anonim spunea...

Tocmai ce am revenit dintre zapezi.
Si iar nu ne-am sincronizat; sa fie oare natura lucrurilor care trebuie sa se intample intr-o anumita ordine? Cat ne place cuvantul asta..."ordine".

Aur*

Anonim spunea...

intrati pe blogul www.carareauniversului.blogspot.com.........e al unui tip ce a aparut la oreste in emisiune si care vorbea despre aparitii miraculoase ale fecioarei maria...cu sute de mii de martori printre care atei,oameni de stiinta,budisti,ortodoxi....cica erau acolo foarte multi ologi,orbi s.a. care la aparitie sau vindecat,oamenii de stiinta ramanand fara cuvinte...mda,cam socant..tipul are pe blog o gramada de lucruri estraordinare...iarta-ma,spartanic,ca fac anuntul asta aici,dar numai blogul tau il stiu...seara linistita...

spartanic spunea...

Nici o problema.
Bucuros sa pot ajuta.